Australia: Minimum două luni de închisoare pentru DJ-ul care i-a dat un cap în gură fostului premier

Australia: Minimum două luni de închisoare pentru DJ-ul care i-a dat un cap în gură fostului premier

Un australian care i-a dat un cap în gură fostului premier Tony Abbott a fost condamnat la cel puţin două luni de închisoare, a anunţat luni presa locală, citată de agenţia dpa.

În septembrie anul trecut, DJ-ul Astro Labe l-a urmărit pe Abbott circa 250 de metri pe faleza din Hobart, capitala statului Tasmania, după care l-a lovit intenţionat cu capul în gură.

În ianuarie, Labe, în vârstă de 38 de ani, a pledat vinovat în faţa unei oficialităţi publice din Commonwealth, iar luni a fost condamnat la maximum şase luni de închisoare, a relatat Australian Associated Press (AAP), cu posibilitatea de a fi eliberat condiţionat după minimum două luni. Bărbatul risca până la doi ani de închisoare pentru atacul pe care magistratul Michael Daly l-a descris drept "neprovocat" şi "oportunist".

După incident, Abbott a declarat că a fost şocat. Fostul premier a suferit răni minore, "o buză uşor umflată".

La acea vreme, s-a crezut că atacul a fost motivat de campania stridentă a lui Abbott împotriva căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Însă ulterior, Labe, care se descrie drept anarhist, a spus că atacul, comis la beţie, a fost o consecinţă a "urii personale" pe care o simţea faţă de Abbott şi că nu a avut nimic de-a face cu dezbaterea pe teama căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…