Australia: Record de cazuri zilnice de COVID-19, o mare parte cu varianta Omicron

Australia: Record de cazuri zilnice de COVID-19, o mare parte cu varianta Omicron

Australia a înregistrat marţi un record de aproape 50.000 de cazuri zilnice de COVID-19, determinând populaţia să se grăbească să efectueze teste de depistare a virusului, în pofida costului acestora, informează AFP.

Potrivit medicului-şef adjunct al ţării, Sonya Bennett, Australia a înregistrat 47.738 de infecţii în ultimele 24 de ore, în creştere faţă de cele circa 38.000 de cazuri din ziua precedentă, o mare parte dintre acestea cu varianta Omicron.

Internările în spitalele din ţară aproape s-au dublat într-o săptămână, ajungând la 2.362, a adăugat ea. Cu toate acestea, numărul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă este de 184, dintre care 59 se află pe ventilatoare, la fel ca în urmă cu o săptămână.

Deşi numărul de pacienţi aflaţi în stare critică rămâne scăzut, creşterea numărului de cazuri a dus la o intensificare a recursului la testele antigenice rapide, din ce în ce mai rare, în timp ce în faţa centrelor care efectuează teste PCR s-au format cozi de câteva ore.

Cu toate acestea, prim-ministrul Scott Morrison nu a cedat în faţa solicitărilor pentru teste antigenice gratuite. "Suntem într-o altă etapă a acestei pandemii în care nu putem face totul gratuit", a declarat luni Morrison. "Trebuie să trăim cu acest virus", a subliniat el.

Australia a reuşit să ţină sub control infecţiile o mare parte din pandemie prin închiderea graniţelor şi aplicarea unei strategii agresive de testare.

Politica sa de "zero Covid" a fost însă subminată de valul anterior cu varianta Delta, în special în marile oraşe Sydney şi Melbourne. În prezent, la fel ca multe alte ţări, Australia se bazează pe vaccinare pentru a face faţă pandemiei: 91,5% din populaţia sa de peste 16 ani este complet vaccinată, iar aproximativ 2,5 milioane de persoane au primit doza "booster". AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?