Austria anunță că închiderea rutei balcanice este "permanentă" (presă germană)

Austria anunță că închiderea rutei balcanice este "permanentă" (presă germană)

"Ruta balcanică" din sud-estul Europei, principala trecere pentru migranți pentru a ajunge în țările mai bogate din nordul Europei, va rămâne închisă permanent, a declarat joi ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner ziarului german Die Welt, informează Reuters. Miercuri, Macedonia și-a închis granița cu Grecia pentru imigranții ilegali după Slovenia, Croația și Serbia, aflate pe drumul spre Austria, care la rândul ei a anunțat noi restricții severe la intrarea migranților.

"Poziția mea este clară: ruta balcanică rămâne închisă și va fi în mod permanent", a declarat Mikl-Leitner ziarului german.

Ea a spus că numai un astfel de "semnal coerent" îi va descuraja pe migranți, dintre care mulți fug de război și conflicte din Orientul Mijlociu și de mai departe, să traverseze Marea Mediterană din Turcia pentru a ajunge pe coastele europene, notează Reuters.

Ca urmare a închiderii rutelor, mii de migranți au rămas blocați la granița Greciei cu Macedonia și mai mult de 1.000 sunt blocați într-o tabără de refugiați pe partea macedoneană a graniței cu Serbia.

"Această alianță a rațiunii a oferit până acum o contribuție decisivă la menținerea stabilității și ordinii pentru oamenii din Europa", a subliniat Mikl-Leitner, făcând referire la țările din Balcani de-a lungul traseului.

La sfârșitul lunii februarie, Austria a declanșat ceea ce a devenit un "efect de domino" de restricții naționale prin impunerea unor cote zilnice pentru numărul de migranți, pentru a limita fluxul lor spre această țară.

Anul trecut, peste 1,5 milioane de migranți au sosit în Europa, declanșând dezbateri politice acerbe pe întreg continentul cu privire la modul de a gestiona criza, amintește Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”