Austria: Mai multe victime într-un posibil atac terorist comis în centrul Vienei

Austria: Mai multe victime într-un posibil atac terorist comis în centrul Vienei

Echipaje ale serviciilor de urgenţă din Viena au raportat luni seara mai mulţi morţi şi răniţi pe fondul a ceea ce ministerul de interne austriac a calificat drept un "aparent atac terorist" în curs de desfăşurare în capitala Austriei, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de presă APA, citate de dpa.

"Din punct de vedere numeric nu putem oferi o cifră exactă, suntem încă în procesul de a obţine o imagine de ansamblu", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

APA a raportat, de asemenea, moartea unui ofiţer de poliţie.

Până acum cel puţin trei persoane au fost internate în spital.

Focuri de armă au fost auzite în centrul Vienei, conform unui anunţ făcut pe Twitter de departamentul de poliţie, în timp ce în presă au apărut informaţii despre un atac asupra unei sinagogi.

Agenţia de presă austriacă APA, care citează ministerul de interne, a informat că un atacator a fost ucis, iar cel puţin un suspect a fost arestat.

Ministrul de interne Karl Nehammer, care a vorbit despre un "aparent atac terorist", a declarat că autorităţile presupun că mai mulţi suspecţi sunt încă liberi.

O mare parte din centrul oraşului este blocată de poliţie, iar transportul public în zonă a fost oprit. Locuitorilor li s-a cerut să nu îşi părăsească locuinţele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria