Austria: Poliția a primit puteri sporite de investigare a potențialilor extremiști

Austria: Poliția a primit puteri sporite de investigare a potențialilor extremiști

Parlamentul de la Viena a adoptat miercuri o nouă lege privind securitatea, în virtutea căreia serviciul de informații al poliției austriece a primit puteri sporite de a-i investiga pe potențialii teroriști și extremiști, relatează DPA. Conform noii legi, în scop preventiv anchetatorii vor avea permisiunea de a strânge date telefonice și alte informații privind comunicațiile dacă există bănuiala că cineva ar putea plănui acte ce contravin ordinii constituționale din Austria.

În această categorie sunt incluse atacurile teroriste, dar și incitarea la violență și formarea grupurilor armate pe baze ideologice sau religioase.

Legea a fost sprijinită de parlamentarii coaliției formate din social-democrați și formațiunea de centru-dreapta Partidul Popular.

Ecologiștii și Partidul Libertății din Austria (extremă-dreapta) au votat contra noii legi, susținând că aceasta nu conține un mecanism adecvat de control asupra anchetatorilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro