Austria va înainta o acțiune în justiție împotriva Ungariei dacă aceasta nu va accepta să primească înapoi migranți

Austria va înainta o acțiune în justiție împotriva Ungariei dacă aceasta nu va accepta să primească înapoi migranți

Ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka a declarat miercuri că țara sa va înainta o acțiune în justiție împotriva Ungariei dacă acesta va refuza să ia înapoi migranți care, conform normelor europene ignorate însă de anul trecut de numeroase state europene, ar trebui să solicite azil în țara europeană în care au ajuns prima dată, relatează Reuters.

Oficiali austrieci și ungari susțin că situația este în mare parte sub control la un an după ce granița lor comună a devenit un punct central pentru afluxul de refugiați în Europa, mulți dintre aceștia dorind să ajungă în Germania. Sute de mii de migranți s-au îndreptat din țări din sudul Europei către nord, spre Austria, Germania și Suedia, făcând imposibilă punerea în aplicare a așa-numitelor 'reguli Dublin' care prevăd trimiterea înapoi a migranților în țara care au ajuns pentru prima dată în Europa.

Țări din centrul și estul Europei, în special Ungaria, s-au opus oricăror încercări europene de a obliga statele să accepte să primească înapoi migranți sau introducerea unui regim de cote.

'În principal, avem un regim european Dublin. Uniunea Europeană este responsabilă de... regulamentul Dublin și state sau grupuri de state care încalcă permanent legea trebuie să se aștepte la consecințe legale', a declarat ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka pentru postul de radio ORF.

'În acest caz, Austria trebuie să înainteze o acțiune în justiție. Viena trebuie să vadă că Uniunea Europeană acționează conform legii, punct', a afirmat Sobotka atunci când a fost întrebat în legătură cu faptul că Ungaria nu acceptă să îi fie trimiși înapoi migranți conform regulamentului Dublin.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

2 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…