Auto - F1: Mercedes va face apel după respingerea reclamaţiilor sale la MP de la Abu Dhabi

Auto - F1: Mercedes va face apel după respingerea reclamaţiilor sale la MP de la Abu Dhabi

Mercedes şi-a "depus intenţia de a face apel" la respingerea celei de-a doua reclamaţii împotriva rezultatului Marelui Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi, care a adus titlul mondial olandezului Max Verstappen (Red Bull), a anunţat, duminică, un purtător de cuvânt al echipei, citat de AFP.

Mercedes a depus două reclamaţii privind maniera în care s-a desfăşurat perioada în care maşina de securitate a fost pe pistă pe finalul cursei, care i-a permis lui Verstappen să treacă în avantaj în faţa lui Hamilton în ultimul tur.

Conform regulamentului sportiv al Formulei 1 invocat de echipa germană, reluarea cursei s-a produs prea devreme, în turul 58 şi ultimul.

Verstappen l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) în această ultimă buclă, adjudecându-şi victoria şi titlul.

Comisarii au apreciat că "deşi articolul în cauză poate să nu fi fost aplicat integral", articolul următor din regulament "a predominat", dispunând ca mesajul "maşina de securitate intră la finele acestui tur" se aplică imediat când este trimis de către conducerea cursei.

Mercedes le-a cerut "comisarilor să remedieze situaţia prin modificarea clasamentului, pentru reflectarea poziţiilor de la finalul penultimului tur", adaugă comisarii în decizia lor. Dar "este vorba de o măsură care, conform lor, scurtează cursa retrospectiv şi nu este deci adecvată".

În prima din cele două reclamaţii, respinsă mai devreme în cursul serii, Mercedes îi reproşează lui Verstappen că l-a depăşit pe Hamilton în urma perioadei safety car, pe care reglementările o interzic.

În decizia lor, comisarii au apreciat că "deşi maşina 33 (a lui Verstappen) s-a deplasat la un moment dat, în timpul unei scurte perioade, uşor în faţa maşinii 44 (a lui Hamilton), în momentul în care cele două maşini au accelerat şi au frânat, ea a revenit în spatele monopostului 44 şi nu s-a aflat în faţă în momentul în care perioada maşinii de securitate a luat sfârşit".
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...