Auto - F1: Michael Schumacher, internat într-un spital din Paris (Le Parisien)

Auto - F1: Michael Schumacher, internat într-un spital din Paris (Le Parisien)

Fostul campion german de Formula 1 Michael Schumacher a fost internat în spitalul Georges-Pompidou din Paris, luni după-amiaza, ''pentru a fi tratat în cel mai mare secret'', potrivit cotidianului Le Parisien, citat de AFP.

Contactată de AFP, Asistenţa publică-Spitale din Paris (AP-HP) ''nici nu a confirmat, nici nu a infirmat'' informaţia, care ţine de ''secretul medical''.

De asemenea, nu a putut fi obţinută nicio reacţie din partea anturajului fostului pilot, în vârstă de 50 de ani.

Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul francez, Schumacher a fost internat într-o unitate de supraveghere permanentă a serviciului de chirurgie vasculară, condus de profesorul Philippe Menasché, ''pioner al terapiei celulare pentru tratarea insuficienţei cardiace''.

Schumacher, care a câştigat şapte titluri de campion mondial de Formula 1, ''beneficiază de perfuzii cu celule stem care sunt introduse în organism pentru a obţine o acţiune anti-inflamatoare sistemică, adică în tot organismul'', afirmă Le Parisien.

''Tratamentul ar trebui să înceapă marţi dimineaţa, pacientul urmând să părăsească spitalul, în principiu, miercuri'', precizează publicaţia, conformă căreia fostul pilot german ''ar mai fi fost internat de două ori la spitalul Georges-Pompidou, în primăvara acestui an''.

Schumacher nu a mai fost văzut în public de la accidentul la cap suferit la schi în data de 29 decembrie 2013, la Meribel, în Alpii francezi. Aproape orice informaţie nu a putut fi obţinută de atunci în privinţa stării sale de sănătate, dar, potrivit unor neurologi reputaţi, pilotul, ieşit tehnic din comă, se află într-om stare vegetativă.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”