Auto - F1: Monopostul echipei americane Haas pentru sezonul 2021, vopsit în culorile Rusiei

Auto - F1: Monopostul echipei americane Haas pentru sezonul 2021, vopsit în culorile Rusiei

Echipa americană Haas a prezentat joi monopostul cu care va concura în ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1, vopsit în culorile Rusiei, ţara de origine a noului său sponsor principal, compania Uralkali, deţinută de miliardarul Dmitri Mazepin, tatăl pilotului Nikita Mazepin, informează Reuters.

Nikita Mazepin va fi coechipier la Haas în acest sezon cu Mick Schumacher, fiul legendarului pilot german Michael Schumacher, ambii fiind debutanţi în Marele Circ, după ce au concurat anul trecut în Formula 2.

Noul monopost Haas, denumit VF-21, este vopsit în alb, roşu şi albastru, culorile drapelului Rusiei, fiind dotat cu un motor produs de Ferrari. Bolidul americanilor va efectua primele tururi de circuit luna aceasta, în Bahrain, unde sunt programate testele din presezon, precum şi prima cursă oficială din 2021, pe 28 martie.

Într-un comunicat dat publicităţii joi, Haas precizează că a semnat un contract multianual cu producătorul rus de îngrăşăminte chimice Uralkali, echipa cu sediul în Carolina de Nord urmând să poate din acest sezon numele de Uralkali Haas F1 Team.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: Haas F1 Team/Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro