Auto - F1: Valtteri Bottas va părăsi echipa Mercedes şi se va alătura celor de la Alfa Romeo din 2022

Auto - F1: Valtteri Bottas va părăsi echipa Mercedes şi se va alătura celor de la Alfa Romeo din 2022

Pilotul finlandez de Formula 1, Valtteri Bottas, va părăsi echipa Mercedes la sfârşitul anului şi se va alătura scuderiei Alfa Romeo cu un contract valabil pe mai mulţi ani, scrie AFP.

Conform sursei, plecarea lui Bottas de la Mercedes era aşteptată urmând ca el să fie înlocuit, cel mai probabil, cu britanicul George Russell, în prezent la echipa Williams, care se va alătura astfel campionului mondial Lewis Hamilton.

''Se deschide un nou capitol în cariera mea. Sunt recunoscător celor de la Alfa Romeo pentru încrederea pe care mi-au acordat-o şi abia aştept să le răsplătesc această încredere cu victorii'', a declarat Bottas (32 ani).

Bottas a câştigat 9 curse de Grand Prix cu Mercedes, echipă la care a ajuns în 2017 când l-a înlocuit pe Nico Rosberg, el fiind de atunci coechipier cu Hamilton. La Alfa Romeo, Bottas va pilota în locul îl va înlocui pe conaţionalul său Kimi Raikkonen care, la 42 de ani, a anunţat că îşi va încheia cariera sportivă la finele lui 2021.

În luna iunie, Valtteri Bottas dezminţea informaţiile conform cărora la finalul sezonului nu va mai fi component al echipei Mercedes.

''Nimeni nu mi-a spus acest lucru, că nu voi mai fi pilotul echipei Mercedes, nu este adevărat. Informaţia nu are la bază nimic real'', declara atunci Bottas.

Este posibil ca Mercedes să anunţe chiar marţi sosirea lui Russell la echipă. Acesta a impresionat conducerea lui Mercedes când a pilotat pentru ei în sezonul trecut, după ce campionul mondial Lewis Hamilton contractase coronavirusul.

Bottas, care anul trecut s-a clasat pe locul 2 fiind vicecampion mondial, se află în prezent pe locul 3 după 13 etape ale Campionatului mondial de Formula 1. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...