Auto - Formula 1: Verstappen a câştigat cursa de sprint şi va pleca din pole position în MP al regiunii Emilia-Romagna

Auto - Formula 1: Verstappen a câştigat cursa de sprint şi va pleca din pole position în MP al regiunii Emilia-Romagna

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câştigat sâmbătă cursa de sprint şi va pleca din pole position duminică în Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia-Romagna pe circuitul "Enzo şi Dino Ferrari" din Imola, în Italia, transmite AFP.

Campionul mondial en titre confirmă astfel primul loc obţinut vineri în calificări, în faţa monegascului Charles Leclerc (Ferrari), actualul lider al campionatului, care îl va însoţi pe prima linie a grilei de start. Pe linia a doua vor fi coechipierii lor, mexicanul Sergio Perez (Red Bull) şi spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), clasaţi pe locurile 3, respectiv 4 sâmbătă.

Monoposturile McLaren ale britanicului Lando Norris şi australianului Daniel Ricciardo vor porni din linia a treia, iar din cea de-a patra, Alfa Romeo a finlandezului Valtteri Bottas, fost pilot Mercedes, şi maşina Haas a danezului Kevin Magnussen.

După ziua ploioasă de vineri, piloţii au disputat pe o pistă uscată această primă cursă a sezonului, neutralizată încă din primul tur după o coliziune între francezul Pierre Gasly (AlphaTauri) şi chinezul Zhou Guanyu (Alfa Romeo).

Primul a revenit la standuri pentru a-şi repara monopostul, însă al doilea a fost nevoit să abandoneze.

Gasly va pleca duminică de pe poziţia a 17-a, în spatele celuilalt francez, Esteban Ocon (Alpine), locul 16.

Lungă de ceva mai mult de 100 km parcurşi în circa 30 de minute (adică 21 de tururi la Imola), cursa de sprint stabileşte ordinea de start în MP de duminică şi oferă şi câteva puncte bonus în campionat: de la 8 puncte pentru primul loc la un punct pentru locul 8.

În clasamentul piloţilor, Verstappen, care era pe locul 6 înaintea acestui sprint, a urcat pe locul 5, cu 33 de puncte, în faţa lui Lewis Hamilton (28), foarte departe de zona punctelor sâmbătă.

Leclerc (78 de puncte) îşi păstrează poziţia şi este urmat acum de coechipierul său spaniol Carlos Sainz Jr (38), George Russell (37) şi Sergio Perez (36).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski