Auto: F1 - Hamilton refuză să-şi scoată bijuteriile în timpul curselor, aşa cum stipulează regulamentul FIA

Auto: F1 - Hamilton refuză să-şi scoată bijuteriile în timpul curselor, aşa cum stipulează regulamentul FIA

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), septuplul campion mondial de Formula 1, a declarat, vineri, că nu-şi va scoate bijuteriile aşa cum stipulează regulamentul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), cu riscul de a rata Marele Premiu de Formula 1 de la Miami din acest weekend, afirmând că dacă "vor să mă oprească, să o facă", informează AFP.

"Noi avem piloţi de rezervă, deci suntem pregătiţi pentru weekend. Sunt multe lucruri de făcut în acest oraş, deci voi fi foarte bine indiferent de situaţie", a declarat, ironic, britanicul într-o conferinţă de presă, purtând inelele sale, lanţurile, cercelul din ureche şi piercingul din nas.

Piloţii de Formula 1 au fost atenţionaţi recent că nu li se permite să poarte bijuterii în timpul curselor, ceea ce l-a determinat pe britanicul Lewis Hamilton să afirme ironic că are piercinguri pe care nu le poate scoate.

Purtarea bijuteriilor sub formă de piercing sau lanţuri la gât este interzisă pe timpul competiţiei şi poate să fie controlată la start, conform regulamentului.


Foto: (c) SHAWN THEW/EPA



Decizia a fost inclusă în notele evenimentului pentru Marele Premiu al Australiei, publicate de noul director de cursă al FIA, Niels Wittich, care ocupă acest post la Albert Park după concedierea lui Michael Masi.

Regulamentul nu este unul nou, ci a fost readus în atenţie după ce mai mulţi piloţi au fost văzuţi purtând bijuterii în monoposturile lor. Mai mulţi piloţi poartă bijuterii la standuri, lucru permis însă de regulament, în special septuplul campion mondial Lewis Hamilton.

Interdicţia a fost introdusă în 2005 ca o măsură de siguranţă, pentru a reduce riscurile pentru piloţi atunci când trebuie să iasă din cockpit.

Conform site-ului specializat Motorsport.com , pilotul ar fi acceptat pentru acest weekend să-şi scoată toate bijuteriile pe care le poate scoate şi a primit o derogare până la Grand Prix-ul Monaco de la finele lunii mai pentru a se conforma regulamentului.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria