Autor conservator american: „SUA au nevoie de un Vlad Țepeș în lupta împotriva globalismului”

Autor conservator american: „SUA au nevoie de un Vlad Țepeș în lupta împotriva globalismului”

Auguste Meyrat, un autor conservator din lumea anglo-americană, a scris într-un articol din The American Conservative , că America are nevoie de un lider care să lupte împotriva globalismului, precum Vlad Țepeș a făcut-o împotriva otomanilor.

În opinia lui Meyrat, situația Americii de azi este precum a Țărilor Române din secolul XV, atunci când o putere foarte mare amenința libertatea statelor din zonă: Imperiul Otoman. Conform acestuia, globalismul de azi amenință să sugrume libertatea Statelor Unite, care au nevoie de un lider curajos, care nu se teme să înfrunte marele imperiu, precum a făcut-o Vlad Țepeș.

„Deși a îndurat multe suferințe, Vlad a fost un lider eficient care a fost iubit de poporul său. A impus legea și ordinea și a luptat împotriva dușmanului. A refuzat să-și jefuiască propriul popor și să-și vândă copiii turcilor. Totodată, a arătat și că puterea turcilor se baza pe intimidare și duplicitate. Când cineva chiar s-a luptat, turcii s-au arătat lași și incompetenți, suferind pierderi masive și retrageri constante. Poate și mai important, Vlad a expus slăbiciunile și ipocrizia celorlalți lideri creștini, cărora le păsa doar de ei înșiși.

Dacă trecem peste partea de violență, există similitudini importante între situația lui Vlad Dracula și America de astăzi. La fel cum turcii otomani au dominat politica și cultura timpului lor, elitele globaliste de stânga domină politica și cultura de astăzi. La fel cum voievozii și boierii s-au supus cerințelor sultanului, aproape fiecare instituție mare de astăzi se conformează agendei acestor elite. Și la fel cum nobilimea română l-a demonizat pe „populistul” Dracula la cererea sultanului, instituțiile de astăzi îl demonizează pe „populistul” Trump la cererea elitelor de stânga.

Această analogie arată de ce Trump este atât de impopular: el reprezintă o amenințare la adresa actualului sistem de intimidare de stânga și privilegiilor elitelor. Așa cum a argumentat recent Christian Parenti în Compact, Trump este urât pentru că se opune intervențiilor militare în străinătate, acordurilor comerciale globaliste, externalizării producției, imigrației în masă și ipocriziei stângii. La fel ca și alți conservatori, ar fi trebuit să se conformeze agendei clasei elite, făcând gesturi superficiale pentru a-și mulțumi baza de clasa muncitoare. În schimb, el a rupt imediat acordurile comerciale, a închis bazele militare, a securizat frontiera și a spus establishment-ului de politică externă să se piardă – echivalentul în politică al creării „Pădurii celor trași în țeapă” a lui Vlad”, a scris Meyrat.

În opinia acestuia, lecțiile istoriei arată de ce conservatorii trebuie să lupte împotriva elitelor de stânga, chiar dacă acestea par să aibă mult mai multă putere.

„Pentru aceasta, stângiștii doresc să-l închidă pe Trump la fel cum nobilii l-au închis pe Vlad. Chiar și dacă asta înseamnă că americani obișnuiți vor fi blocați cu un guvern nedrept, corupt și complet stupid, mulți dintre ei îl vor susține deoarece se tem de represalii din partea elitelor stângiste și a proxi-lor lor mai mult decât de resentimentele conservatorilor. Pe termen scurt, nu pare a fi o mare problemă, deoarece status quo-ul a fost menținut. Dar pe termen lung, asta garantează practic un viitor de sărăcie, mediocritate și tulburări politice, așa cum s-a întâmplat cu națiunile din Orientul Mijlociu și Africa de Nord care au rămas sub stăpânirea otomană.

Prin urmare, este esențial să învățăm din istorie și să luptăm cu foc împotriva focului. În loc să se plângă de acuzațiile greșite și de dublul standard legal, politicienii conservatori trebuie să înceapă să acuze și să investigheze democrați importanți. Ca și Vlad, vor descoperi că acești stângiști nu sunt atât de puternici pe cât par. Atât de mult din susținerea lor depinde de intimidare și aroganță. Dacă republicani ar trece la ofensivă la un moment dat, ar descoperi că, în ciuda șanselor mici, aceasta este o bătălie pe care o pot câștiga.

Mai important, istoria învață de ce conservatorii ar trebui să lupte în această bătălie: pentru oameni. În timp ce elitelor stângiste și slugilor lor vor demoniza conservatorii pentru că au o coloană vertebrală, americanii care au familii, muncesc din greu și iubesc cu adevărat țara lor îi vor celebra și le vor păstra amintirea. Ei au nevoie de un campion care să nu-i trădeze, să lupte o lupte lupta cea bună și să facă treaba murdară de a (metaforic) înțepa câțiva oameni răi”, a concluzionat autorul.

Auguste Meyrat a scris pentru Institutul Acton, pentru The Federalist sau The Imaginative Conservative. El este senior editorul siteului „The Everyman”. Meyrat este de profesor de engleză.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”