Autoritățile americane au dat în urmărire un român suspectat că a fabricat legitimații false ale FBI și CIA

Autoritățile americane au dat în urmărire un român suspectat că a fabricat legitimații false ale FBI și CIA

Anchetatori federali americani au cerut ajutorul publicului în găsirea unui român despre care afirmă că a fabricat și vândut legitimații false ale FBI, CIA și Agenției pentru Securitate Internă din Statele Unite, scrie foxnews.com.

Sursa foto: ice.gov

Potrivit unui comunicat al Serviciilor de Imigrație și Vamale (Immigration and Customs Enforcement — ICE), românul în vârstă de 34 de ani a fost inculpat de un tribunal federal din statul Virginia în octombrie anul trecut pentru trafic de mărfuri contrafăcute și contrabandă.

Potrivit comunicatului ICE, se crede că românul trăiește în Germania. Interpol a emis de asemenea o așa-numită "Alertă Roșie" pentru arestarea lui și posibila extrădare în Statele Unite.

ICE afirmă că legitimațiile contrafăcute vândute de acest român au fost utilizate de cel puțin două ori de persoane neautorizate pentru a avea acces în zone de mare securitate.

Pentru prima dată, în ianuarie 2014, un bărbat a încercat să intre într-o zonă securizată a Aeroportului Național Reagan din Washington folosind o insignă contrafăcută a CIA. El a fost oprit după ce agenții de pază TSA au observat neconcordanțe între declarațiile bărbatului și acreditările sale.

Cea de-a doua tentativă de acces neautorizat a avut loc în august anul trecut când un bărbat înarmat cu un pistol a folosit o insignă și acreditări contrafăcute ale Agenției pentru Securitate Internă pentru a intra într-un complex nuclear din Carolina de Sud. El a fost arestat și acuzat că s-a dat drept agent federal.

Potrivit oficialilor americani, românul deținea o companie ce vindea legitimațiile online și le expedia din Germania către cumpărători din SUA, adaugă foxnews.com.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA