Autorităţile americane şi europene au dezactivat site-ul de hacking RaidForums

Autorităţile americane şi europene au dezactivat site-ul de hacking RaidForums

Autorităţi din SUA şi Europa au anunţat marţi confiscarea RaidForums, un site de internet utilizat de hackeri pentru tranzacţii cu date furate, informează Reuters.

Washingtonul a făcut publice acuzaţii penale împotriva fondatorului şi principalului administrator al RaidForums, portughezul Diego Santos Coelho, în vârstă de 21 de ani.

Coelho a fost arestat în 31 ianuarie, în Regatul Unit, şi este reţinut pe durata procedurilor de extrădare începute de Statele Unite, care intenţionează să îl aducă în faţa Curţii Districtuale din Districtul de Est al statului Virginia, a comunicat Departamentul american al Justiţiei.

Departamentul a afirmat că a obţinute aprobarea unei instanţe pentru confiscarea a trei nume de domenii pe care era găzduit site-ul RaidForums - raidforums.com, Rf.ws şi Raid.lol.

Printre ale tipuri de date, pe site erau oferite spre vânzare numere de conturi bancare şi informaţii despre sistemele de comunicaţii bancare, informaţii despre carduri de credit, acreditări pentru conectare şi coduri numerice personale.

Într-un comunicat separat, Europol - agenţia europeană pentru cooperare în aplicarea legii - a salutat dezactivarea RaidForums, afirmând că este rezultatul unei operaţiuni numite Tourniquet, care a permis coordonarea anchetelor din Germania, Portugalia, Regatul Unit, România, Suedia şi SUA.

"Perturbarea a fost întotdeauna o tehnică cheie în acţiunile împotriva actorilor care ameninţă online, prin urmare vizarea forumurilor care găzduiesc volume uriaşe de date furate îi ţine în şah pe infractori", a declarat şeful Centrului European pentru Infracţiuni Informatice al Europol, Edvardas Sileris.

El a dezvăluit că în afară de Coelho sunt reţinuţi şi doi dintre presupuşii complici ai acestuia, despre care nu a dat alte detalii.

Coelho ar putea fi inculpat pentru şase infracţiuni legate de constituirea de grupuri infracţionale, fraudă la accesarea unor dispozitive şi furt calificat de identitate. Anchetatorii susţin că de la începutul lui 2015 până în ianuarie anul acesta, când a fost arestat, portughezul a controlat şi administrat site-ul RaidForums.

"Pentru a profita de activităţile ilegale ale platformei, RaidForums a perceput tarife tot mai mari pentru categoriile de membri care ofereau acces şi caracteristici superioare, inclusiv statutul cel mai înalt, 'God' (Dumnezeu)", a arătat Departamentul Justiţiei de la Washington.

Firma de monitorizate a infracţiunilor informatice Hudson Rock a descris RaidForums drept "cel mai important forum de infracţiuni informatice din lume care a existat în ultimii ani". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro