Autorităţile din Thailanda au emis avertizări de căldură extremă pentru zeci de provincii ale ţării

Autorităţile din Thailanda au emis avertizări de căldură extremă pentru zeci de provincii ale ţării

Autorităţile din Thailanda i-au avertizat sâmbătă pe locuitorii din regiuni extinse din întreaga ţară, inclusiv pe cei din capitala Bangkok, cerându-le să nu iasă din locuinţe din cauza unui val de căldură extremă, informează Reuters.

FOTO: Pixabay

Mai multe zone din Asia s-au confruntat cu o căldură extremă în această lună, iar temperaturi record au fost înregistrate în mai multe ţări asiatice. În Bangladesh şi în zone din India, căldura extremă a cauzat creşterea consumului de energie, provocând întreruperi şi penurii de electricitate pentru milioane de oameni, potrivit Agerpres.

În districtul Bagna din Bangkok, temperatura a atins pragul de 42 de grade Celsius, în timp ce indicele termic - care include umiditatea relativă şi măsoară temperatura resimţită la nivelul pielii umane - a înregistrat valoarea record de 54 de grade Celsius, potrivit departamentului local de meteorologie.

Autorităţile thailandeze le-au recomandat rezidenţilor să evite activităţile în aer liber şi să evite riscul de insolaţie.

Departamentul pentru prevenirea şi combaterea dezastrelor din Thailanda a anunţat că temperaturile vor depăşi pragul de 40 de grade Celsius în cel puţin 28 de provincii ale ţării în cursul zilei de sâmbătă.

Recentul val de căldură extremă a dus la doborârea recordului asociat consumului naţional de electricitate, după ce Thailanda a consumat peste 39.000 de megawaţi pe 6 aprilie, în contextul în care precedentul record, ce fusese stabilit în aprilie 2022, a fost de 32.000 de megawaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Bangkok, Anucha Burapachaisri.

„Ceea ce se întâmplă acum este cauzat de schimbările climatice, influenţând anormal condiţiile meterologice şi un fenomen care se numeşte vreme extremă”, a declarat Mathinee Yuchaeron, cercetătoare la Universitatea Prince of Songhla în domeniul oceanografiei din zonele costiere şi al schimbărilor climatice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!