Autoritățile israeliene confirmă eliberarea a doi ostatici în Fâșia Gaza

Autoritățile israeliene confirmă eliberarea a doi ostatici în Fâșia Gaza

Ambele femei au fost răpite pe 7 octombrie din casele lor din Kibbutz Nir Oz, potrivit unui comunicat publicat de biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Israelieni luați ostatici. Foto: Arhiva Adevărul

Autoritățile israeliene au confirmat oficial eliberarea a două femei israeliene care au fost ținute ostatice în Fâșia Gaza.

Comisarul pentru persoane răpite și dispărute raportează că astăzi (luni) Nurit Cooper (79 de ani) și Yochaved Lifshitz (85 de ani) au fost eliberate din mâinile organizației teroriste Hamas”, se arată într-un comunicat emis de biroul israelian. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

După ce sunt eliberați și predați armatei israeliene, aceștia sunt trimiși la un centru medical din Israel, unde vor fi supuși unui control medical, iar rudele îi vor aștepta acolo, a informat biroul.

Ambele femei au fost răpite pe 7 octombrie din casele lor din Kibbutz Nir Oz, situat la granița cu Fâșia Gaza. Alături de ei, soții lor Amiram Cooper (85) și Oded Lifshitz (83) au fost luați ostatici și sunt încă ținuți de Hamas împreună cu alți ostatici, se arată în comunicat. „Vom continua să folosim toate mijloacele pentru a le obține întoarcerea”, a asigurat biroul. „Mulțumim Egiptului și Crucii Roșii pentru asistență și pentru rolul lor important în salvarea de vieți”, se subliniază în declarație.

Anterior, Forțele de Apărare Israelului au raportat că, potrivit informațiilor sale, Hamas ține ostatice aproximativ 222 de persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”