Autoritățile italiene l-au arestat pe unul dintre cei mai căutați lideri mafioți, ascuns de 20 de ani

Autoritățile italiene l-au arestat pe unul dintre cei mai căutați lideri mafioți, ascuns de 20 de ani

Unul dintre cei mai căutați mafioți italieni, Ernesto Fazzalari, numărul doi al grupării calabreze 'Ndrangheta, a fost arestat duminică după căutări care durau de 20 de ani, au anunțat autoritățile din Italia, potrivit AFP.

Sursa foto: www.repubblica.it

În vârstă de 46 de ani, Ernesto Fazzalari, condamnat deja în contumacie la închisoare pe viață, a fost prins la primele ore ale dimineții într-un apartament dintr-o regiune izolată din Calabria, fief al organizației criminale 'Ndrangheta, rivală a grupărilor mafiote Cosa Nostra din Sicilia și Camorra din Napoli.

Fazzalari, subaltern al 'șefului cel mare' Matteo Messina Denaro, se ascundea din 1996. El a fost condamnat în 1999 pentru asociere cu o grupare mafiotă, răpire, deținere de arme și un dublu omor în cadrul rivalităților între clanuri soldate cu 32 de morți în orașul său natal Taurianova în perioada 1989-1991.

"Mulțumesc judecătorilor și forțelor de ordine. Trăiască Italia", a postat pe Twitter premierul Matteo Renzi.

Ministrul italian de interne Angelino Alfano l-a descris pe Fazzalari ca "unul dintre cei mai importanți fugari și reprezentanți ai lumii umbrelor".

"Acest lucru arată că nimeni nu scapă de justiție. Este genul de victorie pe care o încurajăm și o susținem în lupta dificilă, dar care poate fi câștigată, împotriva crimei organizate", a adăugat el.

Se consideră în general că 'Ndrangheta a depăși mafia siciliană și pe cea napolitană datorită traficului de cocaină din America Latină.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

2 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

5 Foarte interesante amănunte!