Avarie majoră de curent electric în nord-vestul țării. Emisii degajate de instalațiile Azomureș

Avarie majoră de curent electric în nord-vestul țării. Emisii degajate de instalațiile Azomureș

UPDATE 17.08: Oana Miriță, purtătorul de cuvânt al Tranelectrica, a declarat pentru G4Media.ro că pana de curent a fost provocată de ”un incident la nivelul rețelei de transport europene, produs la 15.05, care a condus la apariția avariei atât în România, cât și în alte țări”. Întrebată care este natura incidentului și cauza producerii, reprezentanta Translectrica a spus că ”nu știm încă aceste informații, prioritatea zero a fost restabilirea rețelei. În jurul orei 16, rețeaua de transport a fost readusă la condițiile normale de funcționare”.

Articol inițial: Consumatorii casnici și industriali din mai multe județe, printre care Cluj, Sibiu și Mureș, se confruntă azi cu o pană de curent serioasă, care a dus inclusiv la oprirea activității la combinatul chimic Azomureș din Târgu Mureș.

”Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, se arată pe pagina de Facebook a Azomureș.

Aproape tot județeul Sibiu a rămas fără energie electrică, potrivit  Ora de Sibiu . Un reprezentant al companiei de furnizare Electrica a spus că sursa avariei este Transelectrica, compania de transport a energiei electrice.

„Este vorba despre o problemă pe mai multe județe. Colegii de la TransElectrica sunt în manevre, în analize. E vorba de sistemul energetic național, e o problemă tehnică delicată. Ei fac tot posibilul să o rezolve. Noi de partea noastră la nivel de tensiune de 110V nu avem ce să facem”, a declarat Florin Benga, director Electrica Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

”A fost o cădere de tensiune în județele din Nord-Vestul României de la Transelectrica”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, pentru  ȘtirideCluj.ro . Prefectura Cluj a anunțat că a fost afectată zona de Nord Vest a țării. Problema a fost pe liniile de înalta și foarte înaltă tensiune.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...