Avertismentul lui Roubini: „Pregătiți-vă pentru o criză fatală. Băncile sunt aproape de colaps”

Avertismentul lui Roubini: „Pregătiți-vă pentru o criză fatală. Băncile sunt aproape de colaps”

Profesorul Nouriel Roubini, de la Universitatea New York, celebrul economist care a prevăzut crahul major din 2008, avertizează acum asupra faptului că piețele internaționale ar trebui să se pregătească pentru criză, deoarece factorii de stres conduc spre o ”buclă fatală” în economia mondială.

Acest lucru are drept cauză trei factori de stres din economie, care vor lăsa Fed (Banca Centrală a SUA) în imposibilitatea de a lupta împotriva recesiunii, potrivit Business Insider .

Roubini, în vârstă de 65 de ani, care a prevăzut recesiunea din 2008, a avertizat de mult timp asupra unui haos financiar iminent. Nouriel Roubini are cuvinte de avertizare mai îngrozitoare pentru economie.

„Dr. Doom” a avertizat într-o analiză săptămâna aceasta că SUA se confruntă cu o criză financiară majoră, iar economia intră în ceea ce el numește „o buclă fatală”.

Într-un articol de opinie pentru Project Syndicate, Roubini a prognozat un viitor ciclu de criză economică, în timp ce SUA se confruntă atât cu o inflație ridicată, cât și cu povara mare a datoriei. Aceste probleme se perpetuează reciproc, a spus el, avertizând despre o recesiune și o criză financiară iminentă care nu s-ar agrava decât cu cât va dura mai mult.

„O recesiune severă este singurul lucru care poate tempera inflația prețurilor și a salariilor, dar va face criza datoriilor mai severă și, la rândul său, va alimenta o recesiune economică și mai profundă”, a susținut economistul american.

În analiza sa, Nouriel Roubini insistă că „majoritatea băncilor din SUA sunt din punct de vedere tehnic aproape de insolvență, iar sute sunt deja complet insolvente. Sprijinul pentru lichiditate nu poate preveni această buclă sistemică de crash”, conform Bitcoin News.

Roubini subliniază modul în care băncile din America suportă pierderi nerealizate pe titluri de valoare în valoare de 620 de miliarde de dolari. Mai mult, Roubini a menționat creșterea ratelor de dobândă a Rezervei Federale din SUA și a spus: „Pentru a înrăutăți lucrurile, ratele mai mari ale dobânzilor au redus și valoarea de piață a celorlalte active ale băncilor”.

„O recesiune severă este singurul lucru care poate tempera inflația prețurilor și a salariilor, dar va face criza datoriilor mai severă și, la rândul său, va alimenta o recesiune economică și mai profundă”, a spus el. „Din moment ce sprijinul de lichiditate nu poate preveni această buclă sistemică, toată lumea ar trebui să se pregătească pentru viitoarea criză a datoriilor stagflaționiste”.

Renumitul economist, care este cunoscut pentru prognozele sale apocaliptice, a avertizat de luni de zile despre o criză stagflaționistă a datoriilor, care va implica o recesiune abruptă care combină cele mai grave aspecte ale stagflației anilor 1970 și criza financiară din 2008. El se așteaptă ca un astfel de scenariu să lovească economia cu o inflație ridicată, o creștere scăzută și o prăbușire de 30% a burselor.

Acest dezastru vine în mare parte ca urmare a trei factori de stres economic cu care se confruntă SUA: inflație ridicată, niveluri ridicate ale datoriei și instabilitate financiară. Rezultatul este o „trilemă” care lasă Fed într-un impas, a spus Roubini.

El a prezis că oficialii Fed vor „scăpa” în cele din urmă de creșterea ratelor dobânzilor, iar acest lucru va provoca o inflație fulgerătoare, probleme de datorie și instabilitate financiară în întreaga economie. Dr. Doom spune că „Toată lumea ar trebui să se pregătească pentru viitoarea criză a datoriilor stagflaționiste”.

Roubini subliniază că băncile centrale ale lumii „se confruntă nu doar cu o dilemă, ci cu o trilemă”. În plus, băncile regionale, care sunt vitale pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și a gospodăriilor, sunt afectate în mod deosebit.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”