Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

Oleksi Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că în cursul zilei de vineri, aviaţia militară ucraineană a lansat cel mai masiv atac asupra invadatorilor ruşi din regiunea Herson.

"Lucruri remarcabile s-au întâmplat în regiunea Herson. În ceea ce priveşte densitatea loviturilor, aviaţia noastră a arătat ceva ce nu am văzut de la începutul războiului. Probabil că, la un moment dat, au fost 8-10 avioane într-un raid. Şi au fost mai multe raiduri...", a detaliat Arestovici, potrivit defenseromania.r o.

Potrivit consilierului, citat de Radio România Actualități, acest lucru sugerează fie că apărarea aeriană rusă nu mai funcţionează în regiunea Herson, fie capacităţile acesteia sunt limitate după loviturile ucrainene.

„Nu-mi amintesc un raid atât de masiv din partea noastră în toată istoria acestui război", a completat consilierul prezidențial ucrainean.

Bătălia pentru Herson

În timpul primelor zile ale invaziei declanşate la 24 februarie, trupele ruseşti au ocupat aproape în totalitate această regiune strategică care se învecinează cu Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014.

Însă, așa cum amintește și agenția Agerpres, în ultimele săptămâni, armata ucraineană, întărită cu livrări de artilerie cu rază lungă de acţiune furnizată de Occident, a lansat o contraofensivă.

Forţele Kievului au reuşit să lovească depozite şi poziţii militare ruse şi au avariat poduri care serveau drept căi de aprovizionare cruciale pentru trupele Moscovei în oraşul Herson.

Luna trecută, un responsabil ucrainean a promis că regiunea Herson va fi recucerită de forţele ucrainene până în septembrie.

Forţele ruse au cucerit capitala regiunii, Herson, pe 3 martie. A fost primul oraş important care a căzut în mâinile ruşilor de la declanşarea invaziei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante