Avion cu 173 de pasageri, avariat după ce a ieșit de pe pistă VIDEO

Avion cu 173 de pasageri, avariat după ce a ieșit de pe pistă VIDEO

O aeronavă Korean Air Lines, care avea 173 de persoane la bord, a ieșit la aterizare de pe pista Aeroportului Internațional Cebu din Filipine, duminică seară, a afirmat compania aeriană, precizând că pasagerii nu sunt răniți și că au fost evacuați în siguranță, relatează Reuters.

Pasagerii aeronavei A330-300 au fost evacuați în siguranță. Foto: Captură video YouTube

Avionul A330-300 care zbura de la Seul la Cebu a încercat de două ori să efectueze aterizarea în condiții meteorologice nefavorabile înainte de a ieși de pe pistă.

Pasagerii au fost conduși la trei hoteluri locale și se organizează un zbor alternativ”, a declarat compania aeriană despre zborul KE361. „În prezent, investigăm cauza incidentului”.

Președintele Korean Air, Keehong Woo, și-a cerut scuze public, afirmând că autoritățile din Filipine și sud-coreene vor realiza o anchetă detaliată pentru a determina cauza incidentului.

„Rămânem angajați în promisiunea de a opera zboruri sigure și vom face tot posibilul pentru a institui măsuri ca să prevenim repetarea unui astfel de incident”, a declarat Woo.

Conform site-ului FlightRadar24, avionul menționat a fost furnizat nou către Korean Air în anul 1998. De asemenea, FlightRadar24 a transmis că alte zboruri către Cebu au fost deviate spre alte aeroporturi sau au fost nevoite să se întoarcă de unde au decolat.

Aeroportul din Cebu a transmis pe pagina sa de Facebook că pista este temporar închisă pentru a face posibilă îndepărtarea aeronavei, așadar toate zborurile interne și internaționale au fost anulate până la soluționarea situației.

Conform Aviation Safety Network, un site web care înregistrează accidentele aviatice, Korean Air nu a avut niciun accident fatal din anul 1997.

La acea vreme, compania aeriană avea un nivel de siguranță slab, însă a colaborat cu companiile Boeing și Delta Air Lines pentru a-și îmbunătăți standardele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...