Avion prăbuşit în Extremul Orient rus: Au fost găsite trupurile a nouă pasageri

Avion prăbuşit în Extremul Orient rus: Au fost găsite trupurile a nouă pasageri

Echipele de salvare din Rusia au găsit trupurile a 9 pasageri ai avionului care s-a prăbuşit marţi în Peninsula Kamciatka din Extremul Orientul rus, au anunţat miercuri autorităţile regionale, informează AFP.

"Un grup de 51 de salvatori continuă să lucreze la faţa locului la sol", a anunţat într-un comunicat Ministerul local pentru Situaţii de Urgenţă, precizând că unul dintre trupurile găsite a putut fi identificat.

Avionul de linie al unei mici companii aviatice locale, cu 22 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord, a dispărut de pe radare marţi, în timp ce se pregătea să aterizeze în oraşul de coastă Palana.

După mai multe ore de căutări în condiţii dificile din cauza vremii şi a geografiei terenului, echipele de salvare, pe jos şi în elicoptere, au localizat în cele din urmă locul în care s-a prăbuşit avionul.

 Guvernatorul regiunii Kamciatka, teritoriu gigantic foarte puţin populat însă apreciat de turişti pentru vulcanii săi şi natura sa sălbatică, a afirmat că bucăţi din fuzelaj au fost găsite atât de-a lungul coastei, cât şi în Marea Ohotsk.

Imagini de la locul accidentului arată o urmă neagră şi lată coborând de pe vârful unei stânci în mare.

Aparatul, un Antonov An-26 de concepţie sovietică, făcea legătura între capitala regională Petropavlovsk-Kaciatsk şi Palana atunci când a dispărut de pe radare. Anchetatorii au declarat că analizează drept posibile cauze ale accidentului vremea nefavorabilă, o problemă tehnică sau o eroare de pilotaj.

An-26 a fost produs în perioada 1969-1986 în Uniunea Sovietică. El a fost implicat în numeroase accidente mortale, dintre care cel mai recent în Kazahstan, în martie, în care au murit patru militari. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”