Avion ucrainean doborât: Iranul alocă 150.000 de dolari pentru familiile fiecărei victime (IRNA)

Avion ucrainean doborât: Iranul alocă 150.000 de dolari pentru familiile fiecărei victime (IRNA)

Cabinetul iranian a alocat miercuri 150.000 de dolari pentru familiile fiecăreia din cele 176 de victime aflate la bordul avionului ucrainean doborât în spaţiul aerian al Iranului în ianuarie, a relatat agenţia oficială IRNA, citată de Reuters.

"Cabinetul a aprobat acordarea de 150.000 de dolari sau echivalentul în euro, cât mai repede posibil, familiilor şi urmaşilor fiecăreia dintre victimele prăbuşirii avionului ucrainean", a transmis IRNA, care a citat o declaraţie a guvernului de la Teheran.

Gardienii Revoluţiei din Iran au recunoscut că au doborât din greşeală un avion al companiei Ukraine International Airlines la scurt timp după decolare, aparat pe care l-au confundat cu o rachetă, într-un context în care tensiunile cu SUA erau foarte ridicate. Cu câteva zile înainte de această tragedie aviatică, SUA îl uciseseră în Irak, cu ajutorul unei drone, pe comandantul Gărzilor Revoluţionare, Qassem Soleimani.

Ministrul drumurilor şi dezvoltării urbane din Iran, Mohammad Eslami, a declarat miercuri la televiziunea de stat că raportul final asupra prăbuşirii a fost trimis ţărilor participante la investigaţie. Majoritatea victimelor erau cetăţeni canadieni sau rezidenţi permanenţi, aminteşte Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”