Avionul Antonov AN-28 dispărut de pe radare în Rusia a aterizat forţat şi pasagerii au supravieţuit

Avionul Antonov AN-28 dispărut de pe radare în Rusia a aterizat forţat şi pasagerii au supravieţuit

Avionul Antonov AN-28 dispărut de pe radare vineri în Rusia în partea de vest a Siberiei a fost localizat la sol după ce a efectuat o aterizare forţată şi persoanele aflate la bord au supravieţuit, au anunţat serviciile de urgenţă, relatează AFP şi Reuters.

''A fost identificat locul aterizării de urgenţă. S-au găsit supravieţuitori'', a transmis ministerul regional al situaţiilor de urgenţă, precizând că toate cele 19 persoane aflate la bord au supravieţuit şi este în desfăşurare o operaţiune de evacuare a lor.

Agenţiile de presă ruse au scris anterior că avionul Antonov AN-28 a dispărut de pe radare în regiunea Tomsk din Rusia, în partea de vest a Siberiei, cu 17 persoane la bord , respectiv 14 pasageri şi trei membri ai echipajului.

Potrivit autorităţilor regionale, avionul făcea legătura între localităţile Kedrovy şi Tomsk. Comunicaţiile cu avionul s-au întrerupt şi a fost imediat lansată o operaţiune de căutare cu elicoptere.

Avionul implicat în acest accident aparţine companiei SiLA, o companie aeriană regională ce efectuează în regiunea Siberiei zboruri cu avioane turbopropulsoare.

Potrivit unei surse citate de Interfax, piloţii s-au confruntat cu o problemă tehnică şi au anunţat pasagerii că va urma o aterizare forţată, reuşind în final să aterizeze pe burtă. Ieşirile de urgenţă nu au fost avariate, astfel că pasagerii au reuşit să iasă din avion fără probleme. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...