Avionul misterios al Forțelor Aeriene Ungare care a aterizat duminică la Moscova și s-a întors după o zi

Avionul misterios al Forțelor Aeriene Ungare care a aterizat duminică la Moscova și s-a întors după o zi

Date publicate de site-uri care monitorizează cursele aeriene (FlightRadar24, Flightware) arată că un avion cu reacție Dassault Falcon 7X al Forțelor Aeriene Ungare a aterizat duminică la Moscova și s-a întors la Budapesta o zi mai târziu, relatează hotnews.ro .

Aeronava Dassault Falcon 7XFoto: Cristopher Petersen / SplashNews / Profimedia Images

Datele publicate de Flightware și citate de site-ul de știri Hungary Posts arată că avionul a decolat duminică dimineața la ora 10:45 de la baza aeriană de la Kecskemét și a aterizat 15 minute mai târziu pe Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta.

Deși nu este clar cine s-a îmbarcat în aeronavă, aceasta a decolat din nou la ora 11:57 și a aterizat două ore mai târziu la aeroportul Vnukovo aflat la 28 de kilometri de Moscova.

Datele de trafic aerian arată că aeronava a survolat teritoriul Slovaciei, Poloniei și al Belarusului înainte să ajungă în Rusia, el evitând complet spațiul aerian al Ucrainei afectate de război.

Avionul Dassault Falcon 7X a decolat din nou luni seara la ora 19:02, ora Moscovei și a aterizat după un nou zbor de două ore în capitala Ungariei.

Oficialii ungari nu au oferit niciun fel de informații despre zbor

Forțele Armate ale Ungariei și oficialii de la Budapesta nu au oferit niciun fel de informație despre natura călătoriei.

Însă în luna aprilie a acestui an a avut loc un zbor similar, doar că atunci un avion rusesc a aterizat în Ungaria.

În trecut avionul Dassault Falcon 7X a fost folosit pentru transportarea unor membri ai guvernului ungar, fiind cunoscut că ministrul de externe Péter Szijjártó a călătorit cel puțin odată cu el.

Premierul Viktor Orbán a folosit la rândul său de mai multe ori avionul de fabricație franceză.

Aceste avioane sunt folosite într-un rol cvasi-guvernamental de oficialii ungari deși pe hârtie ele sunt înregistrate ca aeronave militare.

Parlamentul de la Budapesta a încercat la un moment dat să ceară date despre zborurile individuale ale avioanelor Dassault Falcon 7X din dotarea forțelor țării însă i s-a răspuns că informațiile sunt secretizate și clasificate pentru cel puțin 30 de ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro