Aya, fetița simbol din Siria, care s-a născut sub dărâmături, se simte bine VIDEO

Aya, fetița simbol din Siria, care s-a născut sub dărâmături, se simte bine VIDEO

Aya, supranumită ''bebeluşul-miracol'', salvată după ce a venit pe lume sub dărâmături în locuinţa familiei sale dintr-un oraş controlat de rebeli situat în nordul Siriei, ''se simte bine'', potrivit medicului care o are în grijă.

Aya s-a născut printre dărâmături FOTO: Twitter

Botezată de personalul spitalului, Aya este singura supravieţuitoare din familia sa în urma cutremurului care a lovit oraşul Jindires, din provincia Alep, în dimineaţa zilei de luni, scrie Agerpres.

Mama, tatăl şi cei patru fraţi au murit în cutremurul care le-a distrus locuinţa cu patru etaje.

O înregistrare video în care salvatorii, majoritatea rezidenţi din aceeaşi localitate, scot nou-născutul de sub dărâmături, după care cer o pătură cu care să o acopere a devenit virală luni pe reţelele de socializare.

''Este în stare stabilă, dar are câteva coaste fracturate care se vor vindeca în timp'', a declarat pentru DPA medicul Hani Marouf în timp ce verifica starea de sănătate a micuţei paciente, plasată într-un incubator la spitalul din Afrin.

Aya s-a născut sub dărâmături , iar unul dintre salvatori a tăiat cordonul ombilical cu un cuţit şi a extras-o din moloz.

''A ajuns la spitalul nostru adusă de un vecin al familiei'', a spus Marouf.

Bebelușul născut sub dărâmături FOTO Profimedia

Bebelușul născut sub dărâmături FOTO Profimedia

Bebeluşul era ''într-o stare foarte proastă'', a declarat medicul prin telefon pentru DPA. Aya avea ''membrele vinete'', răni pe tot corpul şi era acoperită în totalitate de praf.

''Dacă nu ar fi fost descoperită la timp, ar fi murit într-o oră'', a spus el. Starea fetiţei s-a ameliorat, ''este mult mai bine şi răspunde la tratament''.

Familia bebeluşului era refugiată din provincia siriană Deir al-Zour, estul Siriei, a adăugat medicul.

''Oamenii noştri sunt într-o cursă contracronometru pentru a salva mai multe vieţi'', a declarat pentru DPA Raed Saleh, comandantul organizaţiei de salvare Căştile Albe , care acţionează în special în zonele controlate de opoziţie.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!

2 Româncă prinsă când făcea sex în mașină, în miezul zilei

3 „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!” / Moarte misterioasă la o bază militară americană

4 Radu Crăciun / Uitați de criză. Alta va fi marea provocare

5 Fosta iubită, mesaj pentru Dragnea?