Bacău: 3 copii și 2 polițiști răniți, iar un bărbat împușcat în picior după ce a încercat să-și incendieze casa

Bacău: 3 copii și 2 polițiști răniți, iar un bărbat împușcat în picior după ce a încercat să-și incendieze casa

Trei minori, având vârste de 4, 6 și 13 ani, și doi polițiști s-au ales cu arsuri, iar un bărbat de 39 de ani a fost împușcat în picior de oamenii legii, după ce și-a incendiat locuința în noaptea de marți spre miercuri, în localitatea băcăuană Siret.

Toți au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență.

"Băiatul de 13 ani va fi trimis la o clinică din București, dată fiind gravitatea arsurilor, iar ceilalți au primit îngrijiri medicale", a declarat pentru Agerpres Mirela Romaneș, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

Piromanul dăduse foc la câteva lucruri din locuința în care se baricadase, ținându-i lângă el pe cei trei copii ai săi. Vecinii au dat alarma prin numărul unic de urgență 112.

"Împreună cu polițiștii din comună și apoi cu echipajul ISU s-a încercat scoaterea minorilor din casă, dar bărbatul blocase intrările în locuință și pusese capcane în jurul ferestrelor. Prin ferestre, minorii de 4 și 6 ani au reușit să fie scoși din casă, moment în care piromanul a aruncat sticle incendiare asupra a doi polițiști. Aceștia s-au ales cu arsuri pe mâini și față de la flăcările declanșate instantaneu. Pentru salvarea celui de-al treilea copil, ținut de tatăl său, a fost necesar să fie tras un foc de armă în piciorul piromanului", a indicat pentru Agerpres inspector principal Narcisa Butnaru, ofițer de relații publice la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.

Potrivit acestuia, piromanul nu a mărturisit încă de ce a vrut să moară, împreună cu copii săi, în incendiu. Cercetările în acest caz sunt continuate de procurori Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

AGERPRES(AS autor Cornel Cepariu, editor Karina Olteanu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...