Bacău: A fost găsit trupul bărbatului care şi-ar fi înecat cei doi copii în lacul Răcăciuni

Bacău: A fost găsit trupul bărbatului care şi-ar fi înecat cei doi copii în lacul Răcăciuni

Pompierii din cadrul ISU Bacău au găsit, miercuri, trupul bărbatului care duminică şi-ar fi înecat cei doi copii în lacul Răcăciuni şi apoi s-ar fi sinucis.

"A fost găsit trupul bărbatului", a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

Cadavrul va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului.

Căutările bărbatului s-au desfăşurat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, după ce duminică a fost deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de omor calificat , în cazul celor doi minori înecaţi de propriul tată.

"Prin ordonanţa procurorului s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, în forma violenţei în familie. Concluziile preliminare medico-legale au stabilit că decesul celor două victime s-a produs prin înec în apă. Cercetările penale continuă în vederea depistării şi prinderii autorului, dar şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a intervenit decesul celor două victime", preciza, luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Poliţiştii au fost sesizaţi, duminică, la 112, de mama copiilor, care le-a spus că cei doi minori au fost luaţi de tatăl lor care a ameninţat că se va sinucide împreună cu aceştia.

"La data de 8.05.2022, ora 13,12, organele de poliţie din cadrul IPJ Bacău au fost sesizate prin apel la 112 de către numita F.L. cu privire la faptul că în cursul zilei soţul său, în vârstă de 31 ani, a plecat de la domiciliul comun, situat în comuna Pânceşti, sat Soci, judeţul Bacău, împreună cu cei doi copii minori ai lor în vârstă de 3 ani, respectiv 5 luni, ameninţând că se va sinucide împreună cu aceştia. La ora 13,26, un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Corbasca, având informaţii că tatăl minorilor intenţionează să se deplaseze în direcţia canalului de fugă din zona podului ce traversează râul Siret, dintre localităţile Răcăciuni şi Pânceşti, au ajuns la faţa locului, ocazie cu care au identificat lângă pod autoturismul cu numărul de înmatriculare BC 91 FML, iar la o distanţă de aproximativ 150 metri se aflau minorii F.D.C. şi F.M.V. în stare de inconştienţă", menţiona sursa citată.

Cei doi copii au fost scoşi din apă de poliţişti care au efectuat manevre de resuscitare.

Echipajul SMURD sosit la faţa locului a continuat resuscitarea, însă ambii copii au fost declaraţi decedaţi.

Începând de duminică, pompierii din cadrul ISU Bacău au efectuat, zilnic, căutări ale bărbatului în lacul de la Răcăciuni, iar miercuri au găsit trupului acestuia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...