Bacău: Câteva zeci de persoane au ajuns la spital după ce au suferit toxiinfecții alimentare la un praznic

Bacău: Câteva zeci de persoane au ajuns la spital după ce au suferit toxiinfecții alimentare la un praznic

Peste 50 de persoane au fost transportate, luni seară, la Spitalul Județean de Urgență din Bacău, după ce au acuzat dureri ale tractului digestiv, stări de vomă și amețeli, după ce au mâncat la un praznic la care au participat în comuna băcăuană Traian.

"Medicii noștri sunt în plină evaluare a stării de sănătate a celor sosiți în valuri pe parcursul serii. Se pare că au suferit toxiinfecții alimentare la masa oferită după slujba de pomenire", a declarat pentru AGERPRES, Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Potrivit acesteia, în drum către spital, se mai află alte aproximativ 50 de persoane care au luat parte la respectiva ceremonie și care au solicitat intervenția de urgență a medicilor.

Conducerea spitalului băcăuan a solicitat ca tot personalul medical să vină în unitate pentru se putea face față numeroaselor cazuri. De asemenea, s-a luat legătura și cu alte unități medicale din județ pentru posibile transferuri ale pacienților, în cazul în care se vor impune internări peste numărul de paturi disponibile în SJU Bacău.

"În funcție de rezultatele analizelor care se fac, precum și a diagnosticului dat de medici, se va trece la aplicarea de urgență a tratamentelor necesare", a mai spus purtătorul de cuvânt al SJ U Bacău.

Autoritățile locale din comuna Traian susțin că la praznicul care a avut loc luni în localitatea lor a fi participat aproximativ 250 de persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria