Bacău: Peste 250 de oameni intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din municipiu

Bacău: Peste 250 de oameni intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din municipiu

Peste 250 de oameni intervin, sâmbătă, cu 30 de utilaje pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din zona de nord a municipiului Bacău, unde au fost inundate 24 de case şi curţi, potrivit unui comunicat de presă, remis AGERPRES, de primărie.

Intervenţia vine ca urmare a precipitaţiilor căzute în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pârâul Limpedea, acolo unde s-a format o undă de viitură puternică ce a condus la creşterea rapidă a debitului pârâului Bârnat, care tranzitează zona de nord a municipiului. O primă estimare a primăriei arată că au fost inundate 24 de case şi curţi, precum şi alte societăţi comerciale din zonă.

Se lucrează la supraînălţarea digului prin dispunerea de saci de nisip pe porţiunea unde apele Bârnatului s-au deversat, precum şi la consolidarea acestuia. Primăria municipiului Bacău contribuie cu nisip, saci, utilaje necesare transportului şi descărcării acestora şi lucrători.

Administraţia locală a apelat inclusiv la agenţii economici privaţi, care au pus la dispoziţia echipelor de intervenţie excavatoare, autoîncărcătoare şi autobasculante.

De asemenea, la Bacău au fost deplasate echipamente aparţinând ISU Ilfov şi ISU Bacău, urmând ca în perioada următoare, în oraş să ajungă echipamente similare de la ISU Vrancea şi ISU Călăraşi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Bazinală de Apă Siret, debitul pârâului Bârnat se va reduce substanţial, în intervalul orar 20,00 - 21,00, faţă de valorile atinse în cursul zilei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante