Baciu: 9.000 de persoane retrase de la imunizare cu vaccin AstraZeneca; 5.740 s-au programat pe locurile libere

Baciu: 9.000 de persoane retrase de la imunizare cu vaccin AstraZeneca; 5.740 s-au programat pe locurile libere

Secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii a declarat vineri pentru AGERPRES că în cursul zilei 9.000 de persoane programate pentru imunizare cu vaccin de la AstraZeneca s-au retras, însă alte 5.740 s-au programat pe locurile rămase libere.

"Din cele 200.000 de persoane înscrise la vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, 9.000 de înscrieri au fost retrase în cursul zilei astăzi. Însă, pe măsură ce locurile s-au eliberat în platforma de programare, peste 5.740 de persoane au ocupat sloturile disponibile. 5.740 de persoane s-au programat pe sloturile libere pentru vaccinurile produse de AstraZeneca", a spus Baciu.

El a subliniat că dozele din lotul retras în carantină au fost înlocuite.

"Lotul acela rămâne în carantină. Vorbim de 4.300 de doze, nu foarte mult. Le-am înlocuit. Am dat dispoziţie de aseară ca aceste doze să fie înlocuite. Dozele cu pricina să fie retrase de către DSP-uri în carantină. Le menţinem deoparte temporar până se finalizează analiza. Acestea au fost înlocuite, astfel încât persoanele programe astăzi au putut beneficia de doze din alte locuri de la compania AstraZeneca", a explicat secretarul de stat.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 a decis joi seară că peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, vor fi carantinate temporar, însă va continua vaccinarea cu serul din celelalte loturi. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga