Bădălău spune că social-democrații l-au susținut pe Dragnea la DNA ca să simtă că nu e singur

Bădălău spune că social-democrații l-au susținut pe Dragnea la DNA ca să simtă că nu e singur

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat luni că a fost prezent la sediul DNA din "umanitate și prietenie", împreună cu mai mulți colegi ai săi din partid, pentru a-l susține pe Liviu Dragnea, într-un "moment greu".

 "Am fost dimineață la DNA pentru a-l susține pe domnul președinte Dragnea, care trece printr-o perioadă destul de dificilă pentru dânsul. Sunt colegi care trec prin momente dificile. Și la toate momentele, și de bucurie și dificile, fiind colegi, e normal să fim lângă dânșii. Ca om, e un moment dificil. Nu a fost nimic organizat și cred că, vizavi de așa cum am văzut în istorie manifestări huliganice vizavi de omul Dragnea, trebuia să fim lângă el. Așa cum ați văzut, grupul nostru a fost extrem de civilizat. Suntem oameni civilizați. Au venit oameni care au simțit lucrul ăsta — să fie aproape de omul Dragnea. (...) În afară de relațiile politice, relațiile administrative, sunt și relații umane. Și toți suntem oameni, avem sentimente, avem prieteni. Așa e normal, să fii lângă un om atunci când e greu. Asta înseamnă umanitate și prietenie. Ceea ce au făcut dânșii, e problema dânșilor și răspund în fața legii. Eu răspund de sentimentele mele și de ceea ce trebuie să fac pentru un om pe care îl respect și îl susțin. Sunt sentimente umane, suntem oameni. Cineva care e chemat la DNA nu e paria societății. Până la urmă, e o instituție care are o suspiciune. Mergi la explicații, că așa e normal și, indiferent ce funcție avem, dăm explicații. Instanțele hotărăsc dacă ești vinovat sau nu ești vinovat", a afirmat Bădălău, la Palatul Parlamentului.

Referindu-se la posibilitatea de a merge la DNA ori de câte ori va fi chemat acolo Dragnea, Bădălău a spus: "De câte ori vom considera că are nevoie de ajutorul nostru, cu siguranță".

Niculae Bădălău a adăugat că gestul său și al colegilor săi nu este un act politic.

"Nu dăm semnale către DNA. DNA să își facă datoria, noi nu transmitem semnale. Aici nu a fost vorba decât de susținerea omului Liviu Dragnea. Până la urmă, nu DNA spune dacă un om este vinovat sau nu. Instanțele spun lucrul ăsta. Și, până la proba asta, toată lumea are prezumția de nevinovăție. (...) Faceți o confuzie, considerând că este un act politic. Noi suntem colegi, prieteni în partidul ăsta. Așa cum v-am informat și încă o dată vă spun am fost alături de omul Liviu Dragnea că trece printr-un moment greu. Nu am interacționat la DNA cu dânsul. (...) Am mers ca să simtă că nu e singur", a completat Bădălău.

Întrebat dacă sentimentul general în PSD este că sunt "hăituiți" de DNA, Bădălău a răspuns: "În PSD există un sentiment de genul ăsta, ținând cont că în ultima perioadă, mai ales la adresa președintelui partidului nostru, au fost extrem de multe verificări de genul ăsta și mai ales că presa a anticipat unele".

Potrivit lui Bădălău, actuala politică de guvernare "nu convine în anumite zone".

"Programul de guvernare are soluții corecte pentru poporul român. Se face o politică pragmatică în acest moment. Și asta simțim. E clar că la foarte mulți oameni sau zone nu convine această politică, dar, așa cum vă spuneam, ne-am asumat reformarea României și să construim o Românie puternică. Asta ne-am asumat și cu siguranță o vom face", a susținut senatorul Bădălău.

El a vorbit despre condamnarea lui Dragnea în dosarul "Referendumul", amintind că PSD consideră că în acest caz a fost o "condamnare politică".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu