Bahmut, capcana războiului din Ucraina?/Armata Ucrainei avansează, dar are și pierderi/Rusia aruncă în luptă rezerve pentru a menține pozițiile

Bahmut, capcana războiului din Ucraina?/Armata Ucrainei avansează, dar are și pierderi/Rusia aruncă în luptă rezerve pentru a menține pozițiile

Forțele armate ale Ucrainei desfășoară operațiuni ofensive în direcția Bakhmut, arată analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

După cum nota și DefenseRomania , Ministerul Apărării al Ucrainei a anunțat trecerea de la operațiuni defensive la operațiuni ofensive în zona Bahmut.

Militarii ucraineni ai Brigăzii a 3-a de asalt spun că au împins în ultima zi inamicul de pe un teritoriu de 1,8 km de-a lungul liniei frontului și 1,2 km adâncime în front, se arată în raportul unității .

Oficiali americani au confirmat pentru CNN avansul ucrainenilor, dar spun că există și pierderi. Astfel, rușii sunt dispuși pe mai multe linii defensice și dispun de rachete antitanc, lansatoare de grenade și mortare, cu care au opus „rezistență dură”. Potrivit interlocutorilor CNN, forțele ruse „au cauzat daune semnificative vehiculelor blindate ucrainene” de tip MRAP - rezistente la mine. Este vorba , probabil, de vehicule de tip MaxxPro, pe care SUA le-au furnizat Ucrainei.

Foto: Vehicule rezistente la mine MaxxPro

Comandantul Grupului de Est al trupelor Ucrainei, general-colonelul Oleksandr Sîrski, a spus că trupele ucrainene avansează pe flancurile lui Bahmutului. La rândul lor, soldații ruși au raportat despre contraatacurile Forțelor Armate ale Ucrainei în zona așezărilor Klișchiivka, Orihovo-Vasylivka, Berkhivka și Yakovlivka.

Potrivit declarației ministrului adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, rușii își trimit rezervele la Bakhmut pentru a asigura o apărare consolidată.

Raportul mai precizează că forțele ruse au continuat atacuri terestre limitate de-a lungul liniei Avdiyivka-Donețk. Potrivit Statului Major al Ucrainei, ocupanții au efectuat operațiuni ofensive zadarnice în direcția Avdiyivka. De asemenea, Forțele Armate au respins 13 atacuri terestre rusești la Marinka.

Oleksandr Sîrski (dreapta), în timpul unei călătorii în prima linie (Foto- Forțele terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei)

Fostul comandant al regimentului „Azov”, maiorul Forțelor Armate ale Ucrainei Maksim Jorin, a declarat pe Telegram, citat de SlovoiDilo , că unitățile obișnuite - brigăzi de pușcași mecanizate și parașutiști - nu fac față, iar rușii trimit deja unități de asalt la Bahmut.

„Acest lucru, desigur, poate reduce viteza de avans (a trupelor ucrainene n.r.), dar nu va schimba planurile în mod semnificativ. Îi vedem, știm ce plănuiesc și oricum vom continua să ne eliberăm teritoriile”, a subliniat acesta.

Potrivit lui Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, din septembrie 2022, Rusia a pierdut aproape 23 de mii de soldați în Bahmut, adică de 7,5 ori mai mulți soldați decât Ucraina.

Președintele Zelenski susține că, potrivit informațiilor sale, 21.000 de mercenari Wagner au fost uciși în Bahmut, iar alți 60.000 au fost răniți. Cu toate acestea, șeful statului recunoaște că și Ucraina a suferit pierderi serioase. ”Înțelegem câte pierderi am avut. Am avut pierderi, dar nici nu se poate compara. Nu știu. vreau să vorbesc despre detalii, dar tot ce este mai bun a mers în această direcție, în Bahmut. Cele mai bune sisteme, cea mai bună artilerie. Cred că a fost cea mai puternică apărare care putea fi planificată”, a explicat șeful statului, citat de TSN .


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi?