Balamuc la vârful Poliției Române?/Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, la conducerea Luptei anti-COVID în Bucureşti!

Balamuc la vârful Poliției Române?/Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, la conducerea Luptei anti-COVID în Bucureşti!

Balamuc la vârful Poliției Române?/Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, la conducerea Luptei anti-COVID în Bucureşti!

Apar noi detalii în scandalul de la Hanul lui Manuc, în care deja avem acuzațiile Poliției, clarificările Parchetului de pe lângă Tribunalul București și pe șeful Poliţiei din Centrul Vechi, care spune că a fost vorba de un filaj și că infractori au rămas în libertare, ca mai marii Poliției Române să ”își securizeze funcțiile”, dezvăluie  SpotMedia.ro .

Amintim că Poliția a remis sâmbătă un comunicat în care spunea că adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, a fost surprins la o petrecere privată în restaurantul din Centrul Vechi, încălcând reglementările anti-COVID.

Ulterior, după o anchetă proprie, Parchetul a venit cu explicații: nu era nicicum vorba de o petrecere privată, ci de o terasă deschisă publicului larg, unde Gavriș și 4 procurori au ales să se destindă vineri seară după program.

Gavriș, numit chiar în timpul raziei

Și acum îl avem și pe ministrul de Interne, Lucian Bode, care a anunțat luni dimineață, la Antena3, că l-a demis pe Radu Gavriș din poziția de coordonator la nivelul Poliției Capitalei a Luptei anti-COVID.

”Am stabilit înlocuirea ofițerului care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din poziția de coordonator la nivelul Poliției Capitalei a Luptei împotriva Prevenirii (sic!) și Combaterii COVID.

Nu de alta, dar am văzut că dl polițist se luptă cu această pandemie din interior și nu aș vrea să-i mai dăm această posibilitate. Începând din această dimineață nu va mai coordona această activitate”, a spus Bode.

 Întrebat cu cine l-a înlocuit, Bode a răspuns: ”Cu celălat adjunct, care îndeplinește și atribuții, domnul Berechet”.

Potrivit surselor SpotMedia.ro din Poliția Capitalei, situația e cel puțin ciudată. Mai exact, Gavriș a ocupat funcția aceasta pentru o scurtă perioadă, fiind înlocuit cu Berechet pe 26 octombrie. Doar că vineri, la 18:15, în timp ce practic Gavriș se afla deja la terasa respectivă, a fost repus la conducerea acestui comitet anti-COVID, de unde Bode anunță azi că l-a demis.

Bode spune că nu a fost filaj

Ministrul a insistat însă că nu este vorba de un filaj, ci că situatia de vineri a facut parte dintr-o acțiune de amploare, în care au fost verificați peste 4.000 de agenți economici, din care peste 700 în București.

”Vreau să elimin orice suspiciune că Poliția s-a dus la pont într-o anumită locație”, a spus Bode, precizând că azi va verifica și cum au ajuns în spațiul public imaginile din timpul raziei.

”Tot astăzi voi solicita lămuriri cu privire la cum au ajuns în spațiul public acele informații, imagini, de la respectiva activitate, fără să și le asume nimeni, încălcând prevederile legale, din punctul meu de vedere, dând nume, imagini, fără ca acestea să fie destinate publicului”, a adăugat ministrul.

El a spus că în restaurant erau, pe lângă persoana din Călărași care trebuia să fie în izolare, și un român și un austriac care de asemenea trebuiau să fie în carantină la un hotel din București. Cei trei sunt vizați de un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Șeful Poliției Centrului Vechi, în vizor

În vizor a intrat acum și șeful Secției de Poliție din Centrul Vechi, Cristian Ghica, după acuzațiile făcute public pe Facebook.

”Am văzut o ieșire a unui polițist, șef de secție în Centrul Vechi, care făcea niște acuzații pe care eu trebuie să le verific. Nu știu dacă domnia sa are în responsabilitate și în atribuții să facă astfel de comentarii și să se exprime public așa cum s-a exprimat”, a mai spus Lucian Bode.

„Comunicatele de presa ale Poliției sunt infecte, la fel ca cei care le-au dat cu intenția clară de a denigra, de a arunca din mizeria în care se scaldă, asupra unor oameni nepătați. Iar esența aici este cuvântul ‘oameni’. Oamenii greșesc. Dacă ar da cu pietre numai cei de o puritate absolută, ați vedea că nu va zbura nicio pietricică.

Revin și subliniez pentru nași, fini, bărbuți, ciocani, drăgani, andrei, gabrieli și alți cățărători pe cadavre: au greșit, sa plătească! Dar să plătească și cei care au săvârșit infracțiunea de hărțuire și abuz în serviciu, folosind niste structuri ale poliției, în mod ilegal (și abject) pentru a-si asigura o poziție mai bună în vederea viitoarelor numiri”, mai spune Cristian Ghica.

El îi numește direct pe chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, și comisarii Eduard Mirițescu, Bogdan Berechet și Gabriel Șchiopu.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”