Banca Centrală a Rusiei impune un comision de 30% la achiziţiile de valută ale persoanelor individuale (Reuters)

Banca Centrală a Rusiei impune un comision de 30% la achiziţiile de valută ale persoanelor individuale (Reuters)

Banca Centrală a Rusiei a impus un comision de 30% la achiziţiile de valută ale persoanelor individuale la casele de schimb valutar, au declarat brokerii pentru Reuters, citând o scrisoare de la autoritatea de reglementare.

Banca Centrală a Rusiei nu a răspuns imediat solicitării de a confirma informaţia.

Ministerul rus de Finanţe a anunţat că a oprit achiziţiile de valută şi aur anul acesta, ca parte a suspendării unei părţi din reglementările sale fiscale, o decizie menită să atenueze presiunile asupra rublei.

Joi dimineaţa, moneda Rusiei a coborât până la un curs de 117,50 ruble pentru un dolar şi 124,10 ruble pentru un euro , depreciindu-se cu peste 10% faţă de dolar şi cu peste 7% faţă de euro.

De când trupele ruse au intrat în 24 februarie în Ucraina, rubla s-a depreciat cu aproape 30% faţă de dolar, iar analiştii cred că în viitor cursul de schimb va rămâne extrem de volatil. Guvernul a ordonat exportatorilor ruşi să să convertească în ruble 80% din veniturile lor în valută, pentru a sprijini moneda locală.

Pieţele financiare din Rusia se confruntă cu turbulenţe semnificative, după ce forţele militare ruse au lansat o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală - cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de Al Doilea Război Mondial. Atacul a determinat Occidentul să impună sancţiuni dure Moscovei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro