Banii au început să vină spre NATO, scrie Donald Trump pe Twitter

Banii au început să vină spre NATO, scrie Donald Trump pe Twitter

Statele din NATO își sporesc deja contribuțiile la bugetul organizației, a afirmat sâmbătă președintele american Donald Trump, aflat la Taormina (Italia) pentru summitul G7, la două zile după ce a criticat majoritatea țărilor aliate pentru că nu alocă suficiente fonduri pentru apărare, transmite Reuters.

''Multe țări din NATO au convenit să-și sporească plățile în mod considerabil, așa cum ar trebui să facă. Banii încep să vină — NATO va fi mult mai puternică'', a scris Trump pe contul său de Twitter.

În cadrul summitului NATO din 25 mai de la Bruxelles, liderul de la Casa Albă le-a cerut ''membrilor NATO să contribuie corespunzător și să-și onoreze obligațiile financiare'' față de Alianță, sugerând astfel din nou că statele europene contribuie prea puțin financiar în cadrul NATO și SUA prea mult, ceea ce în opinia sa ''nu este corect față de cetățenii și contribuabilii din Statele Unite''.

Donald Trump a estimat astfel că 2% (din PIB) este ''minimul pentru a face față amenințărilor foarte reale'' de astăzi, adăugând că în ultimii opt ani SUA au cheltuit pentru apărarea lor mai mult decât toate celelalte țări ale NATO împreună.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...