Bank of America: Există o probabilitate de 40% ca economia SUA să intre în recesiune în 2023

Bank of America: Există o probabilitate de 40% ca economia SUA să intre în recesiune în 2023

Ei se aşteaptă ca creşterea Produsului Intern Brut al SUA să încetinească până la aproape zero până în a doua jumătate a anului viitor, ”pe măsură ce impactul întârziat al condiţiilor financiare mai stricte încetineşte economia”.

Economiştii prognozează doar o redresare ”modesta” a creşterii în 2024, potrivit unui raport de cercetare al Bank of America.

”Cele mai mari temeri ale noastre legate de Rezerva Federală (Fed) au fost confirmate: au căzut mult în urma curbei şi acum joacă un joc periculos de recuperare”, a scris Ethan Harris, economist global la BofAS, adăugând că firma se aşteaptă ca Fed să majoreze ratele dobânzilor la ”peste 4%”.

Potrivit analiştilor băncii, riscul unei recesiuni pentru acest an este scăzut.

Fed a aprobat miercuri cea mai mare creştere a dobânzii de politică monetară din mai mult de un sfert de secol, pentru a stopa o accelerare a inflaţiei.

Măsura a crescut dobânda cheie pentru fondurile federale cu trei sferturi de punct procentual, la un interval cuprins între 1,5% şi 1,75%.

De asemenea, economiştii BofA Global şi-au redus previziunile de creştere globală, invocând inflaţia, războiul din Ucraina şi blocajele legate de Covid în China.

Ei se aşteaptă acum la o creştere economică globală de 3,2%, sub ritmul anticipat anterior, de 4,3%.

Creşterea economică mondială din 2022 va fi supusă unor riscuri mai mari dacă blocajele stricte vor continua în China, iar în 2023 de eventualitatea intrării în recesiune a economiei SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...