Bărbat acuzat de o evaziune de 15 milioane de euro în domeniul IT, arestat preventiv

Bărbat acuzat de o evaziune de 15 milioane de euro în domeniul IT, arestat preventiv

Curtea de Apel București a emis vineri un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele lui Lucică Dumitrache, acuzat de o evaziune fiscală de 15 milioane euro prin utilizarea de firme "fantomă" în domeniul IT și în cel al construcțiilor.

În același dosar, procurorii de la Parchetul General au pus sub acuzare nouă administratori ai unor societăți comerciale, dintre care șase sunt cercetați sub control judiciar.

Joi, aproximativ 200 de polițiști au efectuat 47 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov, Sibiu, Prahova și Brăila , într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor și IT.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Lucică Dumitrache a creat un circuit financiar complex, format din aproximativ 30 de societăți comerciale cu comportament fiscal de tip "fantomă", care emiteau facturi fiscale prin care se atesta efectuarea de operațiuni nereale. Acestea se înregistrau în contabilitatea firmelor ce alimentau acest circuit evazionist pe cheltuieli, în speță cele nouă societăți comerciale ce activau în domeniile IT și construcții.

Totodată, după retragerea din conturile societăților comerciale a sumelor încasate, o parte din bani se restituia celor nouă administratori de firme.

În urma perchezițiilor efectuate joi au fost identificate și ridicate o serie de bunuri precum documente contabile, medii de stocare, carduri bancare, precum și suma de aproximativ 98.000 de euro.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 64.578.039 lei, echivalentul a 15.800.000 de euro.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra a 58 de imobile, evaluate la suma de 49.165.000 lei, echivalentul a aproape 10.900.000 euro, precum și asupra a 56 de conturi bancare.

AGERPRES/ (AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina, atacată cu propriile rachete? În 1999, Ucraina a plătit gazul rusesc cu 600 rachete Kh-55

2 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

3 Cazul „shaorma cu de toate”

4 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

5 Andreea Esca, ravisantă la nunta lui Smiley și Ginei Pistol