Bărbaţii opun rezistenţă conceptului ''prietenos cu mediul'' deoarece îl consideră... efeminat (studiu)

Bărbaţii opun rezistenţă conceptului ''prietenos cu mediul'' deoarece îl consideră... efeminat (studiu)

Bărbaţii sunt mai puţin înclinaţi să adopte un stil de viaţă ecologic în comparaţie cu femeile deoarece, în general, consideră că o atitudine prietenoasă cu mediul înconjurător este ''efeminată'', conform concluziilor unui studiu recent, citate de Xinhua.

Potrivit cercetării realizate de publicaţia americană Scientific American, conceptul ''prietenos cu mediul'' este într-o oarecare măsură asociat cu feminitatea în mintea oamenilor. Dintre cele peste 2.000 de persoane de origine americană şi chineză care au participat la studiu, atât bărbaţii cât şi femeile au considerat că produsele şi comportamentele ecologice sunt mai feminine.

Spre exemplu, o persoană aflată la cumpărături care optează pentru o sacoşă din pânză în locul uneia de plastic este catalogată drept ''efeminată'', indiferent de sexul acesteia.

Acest ''stereotip ecologisto-feminin'' îi determină pe bărbaţi să utilizeze mai rar produse ''verzi'' sau să adopte un comportament prietenos cu mediul înconjurător. Ca urmare, pentru că bărbaţii manifestă o sensibilitate mai pronunţată când vine vorba despre identitatea de gen, susţine revista, mediul înconjurător poate avea de suferit din cauza acestui stereotip.

Una dintre soluţii, sugerează publicaţia, este utilizarea unor fonturi, culori, imagini şi cuvinte cu caracter masculin mai pronunţat de către comercianţii care promovează produse ecologice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro