Bărbatul care a înjunghiat, pe stradă, două femei din Suceava a fost identificat de polițiști

Un bărbat în vârstă de 36 ani din Suceava, suspectul principal în cazul a două tentative de omor comise în luna august a anului trecut și în luna ianuarie a acestui an, a fost identificat de polițiști, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, duminică, de Biroul de presă al IPJ Suceava. Potrivit sursei citate, polițiștii judiciariști au desfășurat activități investigative complexe pentru prinderea autorului celor două agresiuni comise în stradă, prin folosirea unor obiecte înțepătoare asupra unor persoane de sex feminin.

Astfel, după cinci luni de cercetări, îngreunate și de lipsa unor elemente esențiale în stabilirea activității infracționale și după vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere din oraș, polițiștii au reușit să identifice persoana bănuită de comiterea ambelor fapte.

''Au fost vizionate sute de ore de filmări ale unor sisteme tehnice din proximitatea zonelor de producere a agresiunilor, s-au purtat discuții cu peste două sute de persoane pentru obținerea de date și indicii, s-au dispus expertize medicale și științifice și au fost analizate zeci de profiluri de potențiali autori'', se arată în comunicat.

În seara zilei de 25 august 2015 o femeie în vârstă de 55 de ani, din Suceava, care se deplasa singură pe o alee din zona centrală a orașului, a fost înjunghiată cu un cuțit în zona spatelui și gâtului, de un bărbat necunoscut.

O faptă asemănătoare s-a petrecut și pe 22 ianuarie 2016, când o femeie în vârstă de 54 de ani, localnică, a fost înjunghiată în spate, lângă o alimentară din zona centrală a orașului, limitrofă celei unde s-a comis prima faptă.

Pe 19 februarie, în continuarea cercetărilor efectuate cu privire la cele două agresiuni comise în Suceava de un autor necunoscut, în urma activităților de cercetare penală, criminalistice și investigative întreprinse de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției municipiului Suceava, a fost identificată persoana bănuită — un bărbat de 36 ani, din municipiul Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a apreciat faptul că ambele acte materiale întrunesc elementele constitutive ale tentativei la infracțiunea de omor, având în vedere zonele vitale vizate de autor (torace), precum și obiectul vulnerant folosit, respectiv un cuțit, cauzele fiind reunite.

Vineri, suspectul a fost internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan