Bărbatul suspectat de comiterea atacului asupra unei moschei în Oslo a apărut în faţa instanţei cu răni pe faţă

Bărbatul suspectat de comiterea atacului asupra unei moschei în Oslo a apărut în faţa instanţei cu răni pe faţă

Bărbatul acuzat de comiterea unui atac armat asupra unei moschei de la periferia capitalei Oslo la sfârşitul săptămânii trecute a apărut în faţa instanţei luni. Tânărul norvegian de 21 de ani, Philip Manshaus, avea ambii ochi învineţiţi şi zgârieturi pe faţă şi gât, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni de la tribunalul din Oslo, relatează dpa.

Rănile le-a căpătat probabil din incidentul de sâmbătă, în timp ce era imobilizat de membri ai moscheii centrului ilamic Al-Noor, unde au fost trase mai multe focuri de armă. Un bărbat de 65 de ani care s-a aruncat asupra lui a fost rănit uşor. Poliţia a declarat că tratează acest atac ca pe o ''tentativă de act terorist''.

Câteva ore mai târziu, anchetatorii au descoperit la domiciliul agresorului cadavrul unei tinere, identificată ulterior ca fiind sora sa vitregă. Conform presei locale, victima era de origine chineză şi fusese adoptată de actuala soţie a tatălui suspectului. În acest context, suspectul a fost acuzat şi de omor.

Avocata sa, Unni Fries, a declarat că tânărul, care în momentul atacului avea asupra sa două arme de foc, respinge acuzaţiile care i se aduc.

La scurt timp după prezentarea suspectului, judecătorul a suspendat şedinţa pentru a delibera asupra unei cereri a acuzării pentru ca audierile să aibă loc cu uşile închise. Acuzarea solicită de asemenea arestarea preventivă a suspectului timp de patru săptămâni sub suspiciunea de omor şi încălcare a legii antiterorism prin răspândirea severă a fricii în rândul populaţiei, scrie Reuters.

Dacă va fi găsit vinovat de încălcarea legilor antiterorism, Manshaus poate primi o pedeapsă de până la 21 de ani de închisoare şi o perioadă similară pentru uciderea tinerei de 17 ani, conform legislaţiei din Norvegia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa