Barcelona, dezastru financiar în Liga Campionilor: Câți bani va pierde formația catalană

Barcelona, dezastru financiar în Liga Campionilor: Câți bani va pierde formația catalană

Cândva, Barcelona era „abonată“ la fazele superioare ale Ligii Campionilor, acum, de când a plecat Messi la PSG, formația blau-grana nu reușește nici măcar să treacă de grupe! Anul trecut, echipa a terminat pe 3 într-o serie cu Bayern, Benfica și Dinamo Kiev. Acum, e pe cale să obțină același rezultat într-o grupă cu Bayern, Inter Milano și Viktoria Plzen.

Xavi Hernandez, extrem de afectat de situația Barcelonei în Liga Campionilor. FOTO: Arhiva Adevărul

Catalanii au pornit în grupe cu o victorie categorică, 5-1 cu formația cehă. Apoi însă, n-au mai bătut pe nimeni: 0-2 cu Bayern în Germania, 0-1 cu Inter în Italia și, miercuri seară, 3-3 cu Inter pe teren propriu. Ceea ce înseamnă că, dacă etapa viitoare, milanezii vor învinge Viktoria Plzen acasă, atunci Barcelona e retrogradată, din nou, în fazele eliminatorii ale Ligii Europa. La fel ca în sezonul trecut, când echipa s-a oprit în sferturile acestei competiții, după 1-1 și 2-3 cu Frankfurt.

Un asemenea deznodământ, cu ieșirea din Liga Campionilor încă din faza grupelor, va provoca o catastrofă financiară, la Barcelona. Pentru că, potrivit presei spaniole, echipa va pierde cel puțin 20 de milioane de euro! Nici măcar un eventual triumf în Liga Europa, a doua competiție europeană intercluburi, n-ar ajuta Barcelona prea mult din punct de vedere financiar. În Liga Europa, campioana va primi „doar“ 9 milioane de euro.

Lovită de această perspectivă financiară sumbră, pentru Barcelona urmează primul El Clasico din noul sezon. Duminică, de la ora 17.15 (Digi Sport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1), trupa pregătită de Xavi Hernandez va întâlni Real Madrid, în deplasare, într-un meci din etapa a 9-a. În campionat, Barcelona e lider, cu 22 de puncte, la fel ca Real Madrid, care e pe 2 din cauza golaverajului. Podiumul e completat de Athletic Bilbao, cu 17 puncte.

Liga Campionilor, grupa C, etapa a 4-a, miercuri

Barcelona – Inter Milano 3-3

Viktoria Plzen – Bayern Munchen 2-4

Clasament: 1. Bayern Munchen 12 puncte, 2. Inter Milano 7p, 3. Barcelona 4p, 4. Viktoria Plzen 0p

*Primele două clasate vor merge în optimile Ligii Campionilor, iar locul trei își va continua parcursul în Liga Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu