Barcelona, zguduită de o anchetă pentru corupție: Prima reacție a clubului

Barcelona, zguduită de o anchetă pentru corupție: Prima reacție a clubului

Procurorii catalani au deschis o investigaţie pentru un presupus delict de corupţie între persoane fizice la compania lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost arbitru şi număr doi al Comisiei Tehnice de Arbitri (1994-2018), pentru plăţile de 1,4 milioane de euro efectuate de clubul FC Barcelona între 2016 şi 2018, transmite EFE.

Sergio Busquets, mijlocaș Barcelona

Conform SER Catalonia, ancheta a fost deschisă după o inspecţie fiscală la Dasnil 95 privind impozitarea sumei de 1,4 milioane de euro primită de la clubul catalan.

Barcelona a plătit către firma amintită 532.728 de euro în 2016, 541.752 de euro în 2017 şi 318.200 de euro în 2018, când a avut loc şi ultima plată, dată care coincide cu plecarea lui Enriquez Negreira din Comisia Tehnică a Arbitrilor.

Fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu a dat asigurări că plăţile au fost încheiate din cauza ''politicii de reducere a cheltuielilor'' şi a dezvăluit că rapoartele existau deja ''cel puţin din 2003'', când a ajuns el la club, şi că au fost plătite ''continuu'' până în 2018.

Fostul vicepreşedinte Joan Gaspart, contactat de postul de radio catalan, susţine că aceste plăţi nu au fost înregistrate. Într-o declaraţie către Cadena SER, Enriquez Negreira a explicat că nu există documente, deoarece munca sa a constat în a consilia verbal clubul Barcelona, printre alte aspecte, cu privire la modul în care jucătorii ar trebui să se comporte în faţa fiecărui arbitru şi că nu a favorizat niciodată Barça prin nicio decizie sau delegare de arbitri.

FC Barcelona a precizat miercuri într-un comunicat că ''în trecut'' a angajat serviciile unui furnizor extern (Dasnil 95 SL) pentru a avea ''rapoarte tehnice'' legate de arbitrajul profesionist şi pentru a ''completa informaţiile solicitate de corpul tehnic al primei echipe şi al filialei'' .

Clubul FC Barcelona a precizat că în prezent ''acest tip de servicii externalizate'' revine unui profesionist ''desemnat în zona de fotbal''. În declaraţia sa, FC Barcelona regretă că ''această informaţie apare tocmai în cel mai bun moment sportiv al acestui sezon'' şi asigură că va întreprinde ''acţiuni legale împotriva oricărei persoane care denaturează imaginea clubului cu posibile insinuări care afectează reputaţia entităţii ca urmare a acestor informaţii''.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...