Barna (USR): Conflictul actual între Guvern şi preşedinte - exact în aceeaşi linie a unei guvernări iresponsabile

Barna (USR): Conflictul actual între Guvern şi preşedinte - exact în aceeaşi linie a unei guvernări iresponsabile

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că actualul conflict dintre Guvern şi şeful statului este exact în aceeaşi linie a unei ''guvernări iresponsabile'', care nu realizează ce oportunitate ''este furată viitorului României'', în anul în care ţara noastră deţine preşedinţia Consiliului UE.

"Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu face decât să confirme ceea ce România trăieşte de doi ani, trăim într-o secvenţă în care statul este ţinut captiv. Anul care ar fi trebuit să fie cel mai spectaculos, anul în care România are un prestigiu fără precedent în istoria ei şi deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi, în loc ca acest eveniment şi toate resursele Guvernului să fie alocate spre acest eveniment, vedem că Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană, vedem cum în continuare agenda publică este făcută de Tudorel Toader şi de măsuri reparatorii şi de variante alternative la amnistie şi graţiere, că până la urmă aceasta este miza pe care Liviu Dragnea şi PSD o au. Vedem o iresponsabilitate a unei guvernări care, în loc să folosească beneficiul pe care îl avem din poziţia de deţinător al preşedinţiei Consiliului UE şi să promoveze interese ale statului român în Europa, continuă să facă România de râs la nivel european. Conflictul actual între Guvern şi preşedinte este exact în aceeaşi linie a unei guvernări iresponsabile, care nu realizează ce oportunitate este furată viitorului României", a afirmat Barna, marţi, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă USR va susţine şi în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie o moţiune de cenzură, Barna a spus: "Foarte probabil da, pentru că noi considerăm că prioritatea zero pentru România este ca acest Guvern, care nu guvernează pentru această ţară, să plece de la conducerea statului". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?