Barna: Alianţa USR PLUS se angajează să nu taie pensiile şi salariile şi să aducă bunăstare românilor

Barna: Alianţa USR PLUS se angajează să nu taie pensiile şi salariile şi să aducă bunăstare românilor

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, ca răspuns la propunerea de a semna Pactul naţional pentru bunăstarea românilor, că Alianţa USR PLUS se angajează să nu taie pensiile şi salariile şi să aducă bunăstare românilor, dar va lua în considerare semnarea unui astfel de pact doar dacă prim-ministrul demisionează şi acceptă organizarea de alegeri anticipate.

"Ce i-am scris în această dimineaţă doamnei Dăncilă: Stimată doamnă Prim-ministru Viorica Dăncilă, am luat act de propunerea pe care ne-aţi adresat-o în spaţiul public cu privire la semnarea unui pact pentru bunăstarea românilor. Vă scriu pentru a vă transmite că Alianţa USR PLUS se angajează să nu taie pensiile şi salariile şi să aducă bunăstare românilor. Doar dacă dumneavoastră şi PSD semnaţi pactul pentru anticipate şi vă prezentaţi demisia din funcţia de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact" , a scris Barna pe Facebook.

Liderul USR le cere social-democraţilor să dea dovadă de responsabilitate pentru depăşirea crizei politice.

"Dacă sunteţi, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveţi datoria să puneţi capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră şi a întregului guvern. Alianţa USR-PLUS îşi propune să guverneze respectând toate legile ţării. Bunăstarea romanilor trebuie să crească, nu să scadă. Însă bunăstarea românilor poate fi atinsă doar eliminând, în primul rând, nedreptăţile din sistem şi înlăturând acele forţe politice care le-au creat", se mai arată în postare.

La rândul său, preşedintele PLUS, Dacia Cioloş, dă asigurări că formaţiunea pe care o conduce "nu va tăia salariile şi pensiile românilor dacă ajunge la guvernare".

"Declar acest lucru cât se poate de ferm, pentru a pune capăt minciunii pe care Viorica Dăncilă o tot repetă în spaţiul public. (...) Tot ce a făcut PSD când a guvernat ţara a fost să crească cu sume derizorii salariile bugetarilor şi pensiile şi să umple cu sume uriaşe conturile clientelei de partid. Iar aceste creşteri nu s-au bazat pe vreo strategie savantă care să ajute economia românească să se dezvolte, ci prin împrumuturi externe care au îndatorat generaţii şi generaţii de acum înainte. Oamenii trebuie să ştie: PSD a amanetat viitorul copiilor noştri", a scris Cioloş pe Facebook.

El a adăugat că nu consideră necesar să încheie un pact cu PSD referitor la pensii şi salarii.

"Noi nu avem nevoie să semnăm un pact cu PSD, ştim exact ce avem de făcut pentru a plăti pensiile şi salariile cetăţenilor români nu din bani de împrumut, ci din bani produşi în România", a mai scris Dacian Cioloş.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a anunţat vineri că propune partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor, menţionând că acesta trebuie să fie garanţia politică a continuării creşterii nivelului de trai în perioada următoare. Pactul a fost transmis către toate partidele parlamentare şi grupului minorităţilor de la Camera Deputaţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”