Barna: Voiculescu are susţinerea USR PLUS în proporţie de 101%; transparenţa e o parte din buna guvernare

Barna: Voiculescu are susţinerea USR PLUS în proporţie de 101%; transparenţa e o parte din buna guvernare

Vicepremierul Dan Barna precizează că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are susţinerea Alianţei USR PLUS în proporţie de 101% şi că transparenţa face parte dintr-o bună guvernare.

"Când am promis o revoluţie a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparenţa datelor publice. De altfel, din 2013 România este membră a iniţiativei internaţionale 'Parteneriatul pentru o guvernare deschisă', al cărui scop principal este tocmai transparentizarea datelor pentru reutilizare. Este, deci, un lucru normal ca un ministru USR PLUS să acţioneze în baza ideilor pe care le-am susţinut înainte de alegeri. Vlad Voiculescu are susţinerea mea şi a Alianţei USR PLUS în proporţie de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparenţa e o parte din buna guvernare", a scris preşedintele USR, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a publicat noi date despre pandemie şi despre centrele de vaccinare din judeţe. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că nu este nevoie de avizele serviciilor de informaţii pentru publicarea numărului de teste COVID-19 efectuate pe fiecare judeţ.

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că, în urma unei discuţii avute luni cu şeful Corpului de control al Guvernului, instituţia se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei privind publicarea de către MS a datelor legate de COVID.

Miercuri, premierul a subliniat că nu există un conflict între el şi ministrul Sănătăţii, menţionând că a fost sesizat în privinţa datelor publicate de MS, sesizare căreia trebuia să îi dea curs. "Nu există o diferenţă între mine şi Vlad Voiculescu pe nicio temă. Publicarea bazei de date este un lucru pe care l-a făcut Ministerul Sănătăţii, ideea este că am fost sesizat şi pentru orice sesizare, fie că vine de la cetăţenii României sau de la cetăţeni ai statului, trebuie să dau rezoluţie, să vedem cum trebuie să fie rezolvată. Nu sunt specialist, vom vedea dacă există vreo problemă sau nu este nicio problemă. Din punctul meu de vedere, subiectul este încheiat. Transparentizarea este foarte importantă", a declarat premierul, la Parlament. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina