BARONII LOCALI CERTAŢI CU LEGEA. Şefii de Consilii Judeţene condamnaţi sau urmăriţi penal

BARONII LOCALI CERTAŢI CU LEGEA. Şefii de Consilii Judeţene condamnaţi sau urmăriţi penal

Adrian Duicu nu este singurul şef de Consiliu Judeţean care are probleme cu Justiţia

În total, din 40 de şefi de consilii judeţene în funcţie, opt au în continuare probleme cu legea.

În februarie, baronul PSD de Prahova, Mircea Cosma, a fost săltat de procurorii DNA şi reţinut pentru 24 de ore. Anchetatorii au început urmărirea penală pe numele său pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar, este urmărit penal şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, acuzat că a dat mită un milion de euro. Imediat după ce a fost reţinut, şeful Consiliului Judeţean Prahova a acuzat probleme cardiace.

În ianuarie, Nicuşor Constantinescu, baronul PSD de Constanţa, a fost ridicat cu scandal de procurii DNA. El este acuzat de abuz în serviciu şi de plăţi ilegale în valoare de cinci milioane de euro. Constantinescu a fost trimis în judecată într-un alt dosar de retrocedări ilegale. În acest caz, baronul este acuzat, alături de primarul Radu Mazăre şi de alte 35 de persoane, că ar fi păgubit statul cu 114 milioane de euro.

La sfârşitul anului trecut, şi baronul de Dolj a ajuns în faţa anchetatorilor. DNA a început urmărirea penală faţă de Ion Prioteasa, pe care îl acuză că a atribuit ilegal mai multe contracte din fonduri locale şi europene.

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Unul dintre cei mai influenţi baroni locali, Marian Oprişan, este judecat într-un dosar de corupţie deschis acum mai bine de două mii 800 de zile. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea este acuzat că ar fi folosit ilegal fondurile instituţiei pentru a cumpăra un complex turistic şi pentru diferite acţiuni de protocol.

Şeful judeţului Harghita este judecat pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA, acesta ar fi dispus, în mod nelegal, decontarea a aproape două milioane de lei pentru o serie de lucrări de reabilitare a unui drum judeţean. Florin Turcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a fost trimis în judecată pentru fals intelectual şi uz de fals, din perioada când acesta era deputat şi şef al filialei PNL din judeţ. Turcanu a fost condamnat în acest dosar la şase luni cu suspendare.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...