Baronul rus al cărbunelui, Dmitri Bosov, găsit mort cu un pistol lângă el. Se înmulțesc morțile suspecte în Federația Rusă, după ce trei medici au căzut de la fereastră în criza coronavirus

Baronul rus al cărbunelui, Dmitri Bosov, găsit mort cu un pistol lângă el. Se înmulțesc morțile suspecte în Federația Rusă, după ce trei medici au căzut de la fereastră în criza coronavirus

Miliardarul rus Dmitri Bosov a fost găsit mort la domiciliul său dintr-o suburbie a Moscovei, iar oficialii ruși spun că ar fi vorba de o sinucidere, transmite Radio Europa Liberă.

Comisia de anchetă a anunțat miercuri că Bosov, în vârstă de 52 de ani, a murit în urmă cu o seară din cauza unei răni la cap produse prin împușcare.

Un pistol a fost găsit în apropierea trupului miliardarului.

Bosov era acționar majoritar și președinte al consiliului de administrație al grupului Alltek, care controlează producătorii de cărbune Siberian Anthracite, VostokUgol și alte firme.

Forbes estimează averea lui Bosov, care ocupă poziția 86 în topul celor mai bogați ruși, la 1,1 miliarde de dolari, mai notează sursa citată.

În Rusia, în plină criză coronavirus, trei medici au căzut de la înălțime după ce ar fi denunțat presiuni asupra doctorilor. Doi dintre aceștia au murit, iar unul se afla, luni, în stare gravă.

Agenția de știri RBC citează cunoscuți de-ai lui Bosov care spun că afacerile sale ar fi în criză încă de la începutul anului, când a început să-și mute activele și să concedieze angajați.

La începutul lunii trecute, Bosov și-a demis partenerul de la compania de cărbune VostokUgol, Alexandr Isaiev, pentru un presupus abuz de putere și delapidare. La rândul său Isaiev a făcut plângere pentru defăimare.

Pe 1 mai, un fost angajat al grupului Genius Fund, o firmă de investiții controlată de Bosov care activează în SUA într-o afacere cu marijuana legală, a înaintat o acțiune în civil împotriva lui Bosov, la Los Angeles, cerând daune de peste 1 million de dolari pentru o presupusă încălcare a contractului. Reclamantul, Francisc Racioppi, este un veteran al Forțelor Speciale ale Armatei SUA.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?