Baschet feminin: Detenţie prelungită în Rusia pentru jucătoarea americană Brittney Griner

Baschet feminin: Detenţie prelungită în Rusia pentru jucătoarea americană Brittney Griner

Un tribunal din Rusia a decis, joi, să prelungească până pe 19 mai detenţia vedetei baschetului american feminin Brittney Griner, arestată în luna februarie pe aeroportul din Moscova şi bănuită că ar fi transportat stupefiante, conform presei de stat din Rusia, citată de AFP.

Griner, de două ori medaliată la Jocurile Olimpice şi campioană în liga profesionistă americană feminină (WNBA), a fost reţinută având asupra sa "vaporizatoare şi un lichid prezentând un miros puternic de ulei de canabis", a precizat serviciul vamal din Rusia.

Un tribunal din Moscova a respins argumentele avocaţilor, care au vrut să dovedească caracterul ilegal şi prea sever al arestării, a anunţat agenţia guvernamentală de presă Ria Novosti.

"Avocaţii nu au contestat însă acuzaţia pe fond de trafic de droguri", a adăugat agenţia.

După arestarea lui Griner, care a intervenit pe fondul tensiunilor internaţionale legate de intervenţia armatei ruse în Ucraina, Federaţia americană (USA Basketball) şi-a afirmat "neliniştea"' privind siguranţa jucătoarei, care riscă între 5 şi 10 ani de închisoare.

Echipa sa de club Phoenix Mercury şi sindicatul jucătoarelor profesioniste americane (WNBPA) au fost, de asemenea, "informaţi" în legătură cu situaţia baschetbalistei.

Griner (31 ani) a participat activ la câştigarea celui de-al treilea titlu pentru Phoenix în WNBA, în 2014.

Numeroase jucătoare din WNBA joacă în ligile europene în timpul intersezonului din Statele Unite, inclusiv în ligile din Rusia şi Ucraina. Jucătoarea americană a disputat mai multe sezoane sub culorile echipei ruse Ekaterinburg, cu care a câştigat Euroliga feminină de patru ori.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...